Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sportske igre, zdravlje i humanost jutros su vladali Čakovcem u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije

Datum objave: 22. travnja 2023.

U subotu, 22. travnja, na sam Dan planeta Zemlje, program Dana Međimurske županije nastavio se veselim sportskim i edukativnim radionicama za djecu predškolskog uzrasta. Podno zidina Staroga grada u Čakovcu velik broj djece sudjelovalo je u sportskim igraonicama organiziranima na šest postaja. Mališani su se okušali u skoku u dalj, bacanju loptice, pucanju na gol, gađanju koša, utrci na 20 metara te vježbama na poligonu, u sjajnoj organizaciji trenera Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan te Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske. 

Nakon sportskog dijela, mališanima i njihovim roditelja, Muzej Međimurja pripremio je predavanje na temu obitelji Zrinski, koji su često odlazili u lov, pa su kao iskusni lovci na svojem dvoru držali lovačke pse, sokolove i jastrebove, a znatiželjnici su danas mogli mnogo toga saznati o ovoj zanimljivoj temi iz prošlosti.

U obilježavanje Dana planeta Zemlje uključila se Međimurska priroda igraonicama nazvanima Divlji susjedi na kojoj su djeca dobila odgovore na brojna pitanja te su saznali tko su divlji susjedi u Perivoju Zrinskih.

Svi sudionici radionica dobili su knjižicu na kojoj su se upisivali sportski rezultati i dodjeljivali pečati Muzeja i Međimurske prirode za sudjelovanje nakon čega su zasluženo dobili paketić sa zdravim zalogajima. Odlična atmosfera i dječja radost organizatorima je najljepša nagrada za uloženi trud.

Brojni građani danas su posjetili štand Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ na Trgu Republike u Čakovcu na kojem su se prodavali suveniri i ulaznice za humanitarni koncert „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu“ koji će se održati u petak, 28. travnja u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Danas je, u duhu nedavnog Svjetskog dana oralnog zdravlja, tradicionalnom edukativno-zdravstvenom akcijom Dan zdravog osmijeha, u organizaciji mr. sc. Tanje Rosić, dr. med. dent., te Vladimira Mađarića, dr. med. dent., uz podršku Hrvatskog stomatološkog društva HLZ-a Čakovec,  Društva Naša djeca, čakovečkih vrtića te Grada Čakovca i Međimurske županije, okupljena nova generacija mališana kojoj su prenesena osnovna znanja o oralnoj higijeni i zdravlju zuba. Cilj je akcije je educirati roditelje i djecu o važnost prevencije u oralnom zdravlju. U ovogodišnjoj akciji u tome su organizatorima nastupima pomogla djeca iz čakovečkih vrtića te gosti Paradiddle, Marija Jambrošić, Mirko Švenda Žiga i glumac Rene Bitorajac.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content