Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Polumaraton Zrinski kruna sportskih događanja u sklopu Dana Međimurske županije

Datum objave: 19. travnja 2023.

Polumaraton Zrinski organiziraju članovi Atletskog kluba Međimurje uz snažnu podršku Međimurske županije. Šesto izdanje utrke bit će u nedjelju, 23. travnja.

Danas je u Međimurskoj županiji održana je konferencija za novinare povodom tradicionalnog Polumaratona Zrinski koji će se po šesti put održati u Čakovcu u nedjelju, 23. travnja s početkom u 9 sati.

Utrku koja se održava u sklopu Dana Međimurske županije i ove godine organiziraju članovi Atletskog kluba Međimurje koji su tijekom proteklih godina uspješno promovirali ovaj sportski događaj te se za polumaraton prijavljuju najbolji  trkači te discipline iz Hrvatske i drugih zemalja. Organizirane su dvije utrke: ona na pet kilometara čakovečkim ulicama za građane, te sam polumaraton od 21 kilometra.

Župan Matija Posavec istaknuo je organizatore kao entuzijastične promotore sporta i rekreacije u našem kraju „U sklopu Dana Međimurske županije te obilježavanja 30 godina njezina djelovanja, važan programski dio je sport: u subotu, 22. 4. pozivamo roditelje da svoje mališane uključe u sportski dan koji će se održati u centru Čakovca u kojem očekujemo sudjelovanje više stotina predškolaraca. U Donjem Kraljevcu 29. 4. slijedi najveći sportski spektakl u speedwayu koji će se prenositi u televizijskim programima 57 zemalja svijeta te će ga pratiti više od 12 milijuna gledatelja. Na sam Dan Međimurske županije 30. travnja održava se naš popularni BIMEP, u sklopu kojeg će biciklima međimurskim putevima proći stotine sudionika. Kruna sportskog dijela programa je šesti Polumaraton Zrinski koji je na rasporedu u nedjelju, 23. travnja. kada očekujemo nastup i do 1.000 trkača. Pozivamo građane da se uključe kao natjecatelji ili navijači te da budu dio ovoga sportskog zajedništva kojim nastavljamo održavati duh Međimurja kao prve Europske regije sporta u Hrvatskoj“, rekao je župan.

Predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša dodao je da je utrka od 2017. godine, kada je prvi puta provedena, narasla u međunarodni sportski događaj: „Danas je Polumaraton Zrinski veliki organizacijski izazov u kojem sudjeluju brojne organizacije, te 200-tinjak volontera. Zahvaljujemo svima, posebno vatrogascima koji će osiguravati nesmetan prolaz trkačima. Zahvaljujemo Međimurskoj županiji kao glavnom pokrovitelju na podršci bez koje ove utrke ne bi bilo.

O sigurnosnom aspektu utrke govorio je Nenad Veselko, član organizacijskog odbora Polumaratona Zrinski, naglasivši da će prometnice početi privremeno zatvarati već od 7:30 te pozvao građane na strpljenje. Bit će zatvoren dio prometnica u Čakovcu i okolici, a detaljni podaci nalaze se i na stranicama Atletskog kluba Međimurje.

U organizacijskom timu je i Damir Šimunić koji je rekao da su se prijavili trkači iz šest zemalja, od čega najviše njih iz Slovenije, Austrije i Mađarske uz, naravno, veliki odaziv domaćih sportaša i rekreativaca: „U utrci građana sudjeluju i vatrogasci te im se rezultati boduju za vatrogasnu trkačku ligu Hrvatske. Polumaraton se boduje za hrvatsku atletsku cestovnu ligu i Kup sjeverozapadne Hrvatske. Velik je interes i za kategoriju trkača koji predstavljaju tvrtke te se prijavilo 25 timova dosad“, rekao je Šimunić.

Božica Horvat, također članica organizacijskog odbora, zahvalila je sponzorima koji su omogućili vrijedne nagrade za najbolje trkače te pozvala navijače i trkače da se priključe organizatorima u promicanju zdravih životnih navika i radosti koju sport donosi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content