Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalna utrka u Merhatovcu okupila sve generacije vatrogasaca

Datum objave: 17. travnja 2023.

Jedno od masovnijih sportskih okupljanja vatrogaskinja i vatrogasaca u Međimurju, svakako je Međimurska utrka vatrogasaca u Merhatovcu, koja je 15. travnja, u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije, održana deveti put.

Riječ je o utrci koja okuplja sve generacije u nizu trkačkih disciplina, a jedna od njih - utrka vatrogasaca na 6 kilometara - ulazi u Hrvatsku trkačku ligu te je prva godišnja utrka u nizu te lige. I ove godine organizirali su je članovi Vatrogasne sportske udruge Žiškovec.

Na natjecanje se prijavio velik broj sudionika, a riječ je o utrci koja, uz profesionalne, umirovljene te dobrovoljne aktivne vatrogasce i članove stručnih službi vatrogasnih postrojba, okuplja i pomladak.

Organizaciju utrke, uz Međimursku županiju podržala je  Općina Selnica, a o kolikom je zahtjevnom organizacijskom zadatku bila riječ svjedoči broj natjecateljica i natjecatelja: sudjelovalo je 120 trkača od 5 do 65 godina. Uz domaće vatrogasce, natjecale su se i njihove kolege iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Sisačko moslavačke, Ličko-senjske županije, Grada Zagreba, te susjedne Slovenije.

Najboljima su dodijeljeni pehari te medalje koje je dodijelio vijećnik Općinskog vijeća Selnice Marijan Fajfar uz podršku općinskog načelnika Ervina Vičevića.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content