Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Ministričin muž“  najbolja je predstava Festivala kazališnih amatera Međimurja

Datum objave: 17. travnja 2023.

Tijekom tri dana, od 14. do 16. travnja, u preloškom Domu kulture zaljubljenici u kazalište te brojni članovi domaćih kulturno-umjetničkih udruga uživali su i sudjelovali u novom izdanju festivala kazališnih amatera Međimurja – KAM.

Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije ponovo je odlično realizirala veliki organizacijski izazov, uz podršku Međimurske županije, te na pozornicu u Prelogu dovela nova dramska ostvarenja.

U tri dana na pozornicu su izašli kazališni amateri iz cijelog Međimurja, a trineast predstava pratio je županijski žiri koji su činili redateljica i državna selektorica Iva Srnec Hamer, glumica Petra Vukelić, dok je za izbor tekstova bio zadužen književnik Kristian Novak.

Dragica Cvetko i Vladimir Posavec najbolji glumci

Za najbolju žensku sporednu ulogu nagrađena je Anja Zanjko za ulogu Mađerke u predstavi „Hajka“ Kazališne družine „Štolcer“ Čakovec, a nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu primio je Ivan Trojnar za ulogu zeta Đure u predstavi „Ministričin muž“ Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Dragici Cvetko za ulogu Francike u predstavi „Francika, dej kasicu“ KUD-a Općine Donji Kraljevec, a nagradu za najbolju mušku ulogu primio je Vladimir Posavec za ulogu Štefa u predstavi „Nekad brak sada mrak“ Dramske družine KUD-a Strahoninec.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Dejanu Buvaču za predstave „Ministričin muž“ Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće i „Hajka“ Kazališne družine „Štolcer“ Čakovec.

Predstava „Ministričin muž“ u izvođenju Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće proglašena najboljom

Najboljom predstavom proglašena je predstava „Ministričin muž“ u izvođenju Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće koja će u svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama, a kao drugi predstavnik odabrana je predstava „Francikam dej kasicu“ KUD-a Općine Donji Kraljevec.  

Za 2. Državni Festival hrvatske pučke drame koji će se odvijati u listopadu u Murskom Središću selektorica Iva Srnec Hamer predložila je predstavu „Hajka“ Kazališne družine „Štolcer“ Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content