Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Fotomonografija Društva žena Kotoribe u čast vrijednim članicama i potomcima na ponos

Datum objave: 17. travnja 2023.

Srce i turbinu Društva žena Kotoribe čini šezdesetak članica koje pokreću rad i na aktivnosti potiču mještane kako bi zajedno pridonijele oživljavanju društvenog života svoga mjesta.

U nedjelju, 16. travnja predstavile su plod velike predanosti – fotomonografiju koju su priredile u čast 70 godina djelovanja svoje udruge te povijest ostavile među koricama potomcima za uspomenu i primjer.

Fotomonografija donosi kronološki prikaz rada udruge u kojoj generacije tijekom sedam desetljeća obogaćuje Kotoribu te čuvaju kulturu i baštinu ovog dijela Međimurja:Nakon provednog istraživanja povijesti naše udruge, prikupljanja  fotomaterijala i svjedočanstava naše članice Katice Marđetko kao i prijašnjih predsjednica Anice Jauk Eve Grgec, shvatili smo da u rukama imamo vrijedan materijal koji treba sačuvati. Zahvaljujem Evi Grgec i Ljubici Maltar na pomoći u odabiru fotografija, kao i Općini Kotoriba na potpori. Zahvaljujem svim današnjim članicama Društva žena Kotoribe, kao i voditeljici ove svečanosti Diani Šarek te Zboru mama križića i njihovoj voditeljici Klaudiji Vidović te tamburašima na nastupu“, istaknula je u obraćanju gostima autorica knjige i predsjednica Društva žena Kotoribe Danijela Sabol, koja je s Izabelom Pačandi i uredila izdanje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je knjigu i predanost žena Kotoribe „Članicama Društva žena u ime Međimurske županije upućujem čestitke na jubileju i predanom radu, jednako kao i na rezultatu ovog velikog posla na knjizi. Sjećam se da je gospođa Sabol pri preuzimanju dužnosti predsjednice Društva naglasila da joj je želja da svaka članica vlastitim doprinosom postane ponos Kotoribe i tvrdim da ste u tome uspjele“, naglasio je župan.

Podršku i poštovanje svojim sumještankama izrazio je i načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić: „Naše Društvo žena među prvima se odvažilo na izdavanje monografije i dovelo do kraja taj veliki posao. Vaš doprinos ovom mjestu nemjerljiv:  sudjelujete u svim manifestacijama i jedino mi preostaje da vam na tome još jednom od srca te poželim još mnogo uspjeha u radu“, rekao je načelnik. Predstavljanju fotomonografije i svečanosti u čast jubileja prisustvovali su i članovi Općinskog vijeća, ravnateljica Osnovne škole Jože Horvata Snježana Matoš, ravnatelj Knjižnice i čitaonice Kotoribe Mario Friščić te predstavnici prijateljskih udruga te brojni drugi uzvanici.

Fotografije: Hana Batcha Frančić

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content