Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konferencija „Međimurje – zelena destinacija“

Datum objave: 15. travnja 2023.

U posljednjih desetak godina u Hrvatskoj se sve češće govori o održivom turizmu, a naglasak se posebno stavlja na održivi razvoj ruralnih područja Hrvatske, gdje turizam može odigrati značajnu ulogu, kao i na destinacije za masovni turizam kojima je održivost prijeko potrebna kako bi se spriječila devastacija prirodnih i kulturnih resursa.

U hotelu Castellum u Čakovcu u petak, 21. travnja s početkom u 10 satiodržat će se konferencija na temu „Međimurje – zelena destinacija“ koja će istaknuti postignuća Međimurske županije i njezine Turističke zajednice u području održivog turizma i visokovrijednih turističkih sadržaja u okviru zelene agende.

U Europskoj uniji zadnjih godina je naglasak upravo na održivom razvoju ruralnih područja Hrvatske u sinergiji s turizmom, u čemu je Međimurje predvodnik u zemlji te je jedina regija u našoj zemlji koja nosi oznaku ugledne udruge Green Destination.

Cilj ovog skupa je predstaviti pozitivnu praksu Međimurske županije i svih njezinih dionika u kreiranju Međimurja kao održive, zelene turističke destinacije.

Više informacija na https://www.poslovni.hr/dogadjanja/medimurje-zelena-destinacija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content