Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža cvjeta u srcu dobrih ljudi

Datum objave: 14. travnja 2023.

U caffe baru Bedem, u Starom gradu u Čakovcu, do 2. svibnja postavljena je prodajna humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža. Slike su Katruži donirali međimurski likovni umjetnici amateri čime je nastavljena dugogodišnja suradnja naše Zaklade i Likovnog udruženja Čakovca. Nova je ova prilika dobrim ljudima Međimurja da podrže rad Katruže koja je više od 22 godine nada i utočište mnogima kojima je pomoć u bolesti bila potrebna.

Humanitarna prodajna izložba u Bedemu otvorena je 13. travnja, u sklopu bogatog programa proslave Dana Međimurske županije, te je predstavljeno 35 doniranih likovnih djela. Izložbu je otvorio župan Matija Posavec naglasivši: „ U ime Međimurske županije zahvaljujem svim našim likovnim umjetnicima koji su i ove godine pokazali veliko humano srce doniravši svoja djela u koja su uložili puno truda, znanja i energije za plemeniti cilj, a to je pomoć potrebitima. Upravo zbog toga je i nastala Katruža, upravo zato postoji više od dva desetljeća, rekao je župan te pozvao i na tradicionalni humanitarni koncert kojeg Katruža priprema za 28. travnja u Centru za kulturu u Čakovcu,“ rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Posjetiteljima se obratila i upraviteljica Zaklade Katruža Petra Vadlja „Do 2. svibnja svi zainteresirani mogu odabrati neku od slika iz ovoga postava te novac donirati Zakladi Katruža. Detaljnije informacije mogu zatražiti od dobrog duha naše Zaklade Danice Holcinger“, rekla je upraviteljica Zaklade naglasivši da je Katruža u gotovo 23 godine rada donirala pomoći vrijedne više od 900.000 eura.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content