Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijska smotra projekata iz područja Građanskog odgoja

Datum objave: 4. travnja 2023.

U Srednjoj školi Čakovec danas je svečano otvorena 11. Županijska smotra učeničkih projekata iz područja Građanskog odgoja i drugih međupredmetnih tema iz nastavnog programa osnovnih i srednjih škola.

Domaćini i organizatori ovogodišnje smotre, na kojoj će biti prikazano 11 najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola, su Srednja škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec te III. osnovna škola Čakovec. Predstavljanjem projekata prikazani su dosezi učenika u stjecanju građanske kompetencije i praktičnog političkog obrazovanja.

Građanski odgoj se u međimurskim školama provodi kao izvannastavna aktivnost, ali je implementiran u nastavno gradivo brojnih predmeta, kao važan dio obrazovanja, što će biti dodatno osnaženo novim modelom koji Grad Čakovec i Međimurska županija uvode kada je riječ o podučavanju mladih u području građanskog odgoja.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini u svom obraćanju mladima naglasila je važnost stjecanja znanja iz ovog područja: „Nastava građanskog odgoja u naše doba od iznimnog je značaja za pripremu djece i mladih za život te njihovo lakše snalaženje u građanskim pravima i obvezama. I ova Županijska smotra doprinos je popularizaciji ovog područja među učenicima.“  

Najbolji radovi predstavit će se na Državnoj smotri, a cilj rada s učenicima u ovom području vidljiv je u činjenici da su mnogi od dosadašnjih projekata trajno pozitivno promijenili zajednice u kojima su nastali. Potaknuli su razvoj i svijest, organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici:

Svima koji će svoje škole i naše Međimurje predstavljati na državnoj razini, želim mnogo uspjeha! Ne sumnjam da ćete i tamo na najbolji mogući način promovirati našu Županiju“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Na ovogodišnjoj smotri sudjelovali su učenici i mentori iz OŠ Jože Horvata Kotoriba, III. osnovne škole Čakovec, Područne škole Palinovec, Područne škole Gardinovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Ivanovec, OŠ Strahoninec, OŠ Belica, OŠ Štrigova, OŠ Donja Dubrava, OŠ Orehovica, Srednje škole Prelog, Srednje škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content