Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objava biračima - Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina/predstavnike nacionalnih manjina u JLP(R)S

Datum objave: 3. travnja 2023.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. ožujka 2023. donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Izbori će se održati u nedjelju 7. svibnja 2023.

Birači, pripadnici nacionalnih manjina za koje se provode izbori iz navedenih Odluka, mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača u Upravnom odjelu za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove, Čakovec, Ulica Ruđera Boškovića 2, soba 24, svakim radnim danom u radno vrijeme upravnog tijela od 07,30 do 16,00 od ponedjeljka do četvrtka, a petkom od 07,30 do 13,30.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača i na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave, https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Zahtjevi se mogu podnositi zaključno do srijede, 26. travnja 2023.         

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina, a posebno oni koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti neposredno u nadležnom upravnom tijelu ili putem sustava e-Građani.

Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.  Iznimno, samo birači koji nisu upisani u registar birača, prilikom izdavanja potvrde za glasovanje na dan izbora, mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Na izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i samo u mjestu svog prebivališta te koji imaju važeću osobnu iskaznicu.


Kontakt podaci ovlaštenih osoba za registar birača:

1. Ksenija Posavec, spec. publ. admin., voditeljica Odsjeka za osobna stanja građana
tel: 040 374 019
e-mail: ksenija.posavec@medjimurska-zupanija.hr

2. Slavica Šopar, referentica za registar birača
tel: 040 374 172
e-mail: slavica.sopar@medjimurska-zupanija.hr

3. Nikolina Srnec, viša referentica – matičar
tel: 040 374 173
e-mail: nikolina.srnec@medjimurska-zupanija.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content