Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

 Započela katastarska izmjera na području grada Čakovca te općina Šenkovec i Sveti Juraj na Bregu, čime se otvaraju nove razvojne perspektive

Datum objave: 30. ožujka 2023.

Službeno je započela provedba katastarske izmjere na područjima grada Čakovca te općina Šenkovec i Sveti Juraj na Bregu, a na službenom otvaranju radova u prostorijama Općine Šenkovec predstavljen je ovaj – za daljnji razvoj gospodarstva – iznimno važan zahvat. Na temelju prikupljenih i obrađenih podataka izrađuje se elaborat katastarske izmjere što znači da je riječ o važnom projektu kojim se postiže usklađivanje podataka iz katastra s onima u zemljišnim knjigama tj. u gruntovnici.

Za katastarsku općinu Zasadbreg izmjere će se vršiti u naseljima Zasadbreg, Mali Mihaljevec, Brezje, Knezovec, zatim u dijelu Slemenica te dijelu Merhatovca, a na području k.o. Šenkovec, Mihovljan i Mačkovec katastarska se izmjera provodi u svrhu izrade katastara nekretnina i obnove zemljišne knjige. Izmjere će se provesti na površini od 2.030 hektara na kojoj se nalazi 14.603 katastarskih čestica. Uz Državnu geodetsku upravu, u katastarskoj izmjeri vrijednoj 2.409.998 eura, sudjelovat će domaće tvrtke GEO-GAUSS, Vektra, te Geoprojekt Zagreb.

Načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić izrazio je zadovoljstvo što je Državna geodetska uprava prihvatila iskaz interesa na našem području te započela veliki posao izmjere u Međimurju.

 „Međimurje se uvijek isticalo tražeći načine sudjelovanja u programima Državne geodetske uprave i bivalo predvodnik u tom poslu. Zato nisu izostali rezultati, a u ovom novom projektu sudjeluju i tvrtke iz Međimurja što je dobro jer najbolje poznaju teren i sigurno ćemo tako postići rezultat kakvom težimo,“ rekao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, te istaknuo kako je ovaj postupak jedinstven – jer se dolazi građanima na njihov prag urediti njihove nekretnine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je naglasio kako se radi o podacima koji predstavljaju osnovu za pokretanje investicija i provedbu kapitalnih, razvojnih i infrastrukturnih projekata, „Podržavamo projekt i zahvaljujemo na njemu jer smo svjesni njegova značaja za daljnji razvoj kraja. Katastarske izmjere izvodit će se u samom srcu Međimurja, gdje već postoje veliki potencijali, a ovim zahvatom otvorit će se nove mogućnosti za turistički i gospodarski zamah“, rekao je župan te dodao  kako ovaj postupak predstavlja napredak jer svuda gdje je provedena katastarska izmjera porasla je vrijednost zemljišta, tržište nekretnina je oživjelo te nestale prepreke za investicije.  

Svečanosti otvaranju radova nazočili su predsjednica Općinskog suda Čakovec, Sanja Maria Gašparović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, pročelnik Područnog ureda za katastar Čakovec - Državne geodetske uprave Dejan Blažeka, voditeljica Odsjeka za pravne poslove Grada Čakovca Tatjana Horvat te izvođači radova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content