Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobra vijest za redovne studente iz Međimurske županije

Datum objave: 15. ožujka 2023.

Dobre vijesti stižu za oko 2.300 međimurskih studenata: Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2022./2023.

Pravo na potpore u iznosu od 100 eura imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije u statusu redovnog studenta u akademskoj godini 2022./2023., bilo da su upisani u javnu visokoškolsku ustanovu ili privatnu visokoškolsku ustanovu s pravom javnosti u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili drugom dijelu svijeta.

U županijskom proračunu za jednokratne potpore studentima predviđeno je 227.700 EUR.

Javni poziv otvoren je do 14. travnja 2023. godine. Postupak prijave moguće je pokrenuti isključivo na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr klikom na link https://potpore.e-skole.hr/ te dovršiti prijavu prema uputama.

Pravo na isplatu potpore studenti ostvaruju elektroničkom prijavom na javni poziv uz koju su dužni priložiti, odnosno učitati, sljedeću dokumentaciju: potvrdu visokoškolske ustanove o upisu u akademsku godinu 2022./2023. u statusu redovnog studenta ili odgovarajući elektronički zapis iz sustava e-Građani i skeniranu osobnu iskaznicu važeću od 2. ožujka 2023. ili elektronički zapis o prebivalištu iz sustava e-Građani.

Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo elektroničkim putem i to autentifikacijom putem AAI@EduHr ili NIAS sustava (e-Građani) do 14. travnja 2023.

Međimurska županija među hrvatskim županijama najviše izdvaja za stipendije i potpore po stanovniku, a vodeća je i po udjelu izdvojenih sredstava u proračunu za spomenutu namjenu.

Jednokratne potpore redovnim studentima jedan je od modela namijenjen obrazovanju mladih. Godinama se njeguje izvrstan model stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja i jedinicama lokalne samouprave čime se direktno pozitivno utječe na tržište rada i podupire gospodarstvenike. Uz navedeno, Međimurska županija stipendira djecu hrvatskih branitelja, financira prijevoz učenika i studenata, kao i rad asistenata u nastavi u školama te vrtićima. Najuspješniji studenti i učenici primaju stipendije i putem županijske Zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec, te Zaklade Mikec. Nova  potpora, koja je također naišla na odobravanje, je uvođenje besplatnog prijevoza vlakom za studente i to na području cijele Hrvatske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content