Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vidovski zlatari održali izbornu skupštinu – Denis Horvat novi predsjednik

Datum objave: 12. ožujka 2023.

Moto nautički klub "Vidovski zlatari" u subotu je održao izbornu skupštinu. Stotinjak članova okupljenih u gostionici Mlin u Donjoj Dubravi upoznalo se s aktivnostima u prošloj i planovima u novoj godini te je izabralo novog predsjednika, tako je Denis Horvat preuzeo vođenje MNK „Vidovski zlatari.“ Dosadašnji predsjednik kluba, Nenad Lukša postao je tajnik kluba, dok je zamjenik predsjednika Tomislav Matulin.

S oko 140 članova, "Vidovski zlatari" jedna su od najbolje organiziranih i aktivnijih udruga u Međimurju. Osnovani 2011. godine s ciljem njegovanja tradicije ispiranja zlata, promocije moto nautičkog sporta te očuvanja prirodnih ljepota rijeke Drave, svojim mnogobrojnim aktivnostima kroz godinu ostvaruju zacrtane planove. Manifestacija "Lov na zlatarski prsten" postala je tradicija donjeg Međimurja te je iz godine u godinu sve posjećenija i prepoznatljiva.

Čestitke i puno uspjeha u daljnjem radu novom predsjedniku Denisu Horvatu uputili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec  i načelnica općine Donji Vidovec Bojana Petrić, a dosadašnjem predsjedniku Nenadu Lukši uputili zahvale na dugogodišnjem uspješnom vođenju kluba. Zamjenik župana Josip Grivec u znak zahvale za njegov dugogodišnji rad uručio mu je prigodni poklon pritom istaknuvši veliku podršku cijele njegove obitelji, posebice supruge Anice.

Ispiranje zlata, odnosno zlatarenje, nematerijalna je baština Međimurja, a "Vidovski zlatari" kao čuvari ove tradicije jedina su udruga ovakvog karaktera u Hrvatskoj, Nenad Lukša „Vidovske zlatare“ vodio je punih 12 godina, od osnivanja 8. siječnja 2011. godine.

Dugogodišnjem predsjedniku Nenadu Lukši, predsjednik Nautičkog kluba Labud iz Preloga Mario Naranđa, predao je zahvalnicu za aktivnosti i svestranu pomoć te za izniman doprinos u radu kluba, s obzirom na to da je Nenad bio i njihov član.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i predstavnici prijateljskih udruga koji su novom predsjedniku uputili čestitke, a dosadašnjem predsjedniku zahvalili na dobroj suradnji.

Fotografije: Mladen Grubić

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content