Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Usvojen operativni plan Stožera civilne zaštite Međimurske županije za 2023.

Datum objave: 7. ožujka 2023.

Danas, 7. ožujka održana je deseta sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije na kojoj su usvojeni planovi aktivnosti važni za pripremu protupožarne sezone 2023., kao i plan operativne provedbe u narednoj turističkoj i žetvenoj sezoni za područje naše Županije.

Uglavnom, riječ je o tehničkim odlukama, odnosno usklađivanju planova i aktivnosti s temeljnim i izvršnim dokumentom, tj. programom aktivnosti koji je donijela Vlada Republike Hrvatske. Siguran sam da ćemo odgovoriti svim zadaćama jer u okviru civilne zaštite raspolažemo s predanim, stručnim te nadasve humanim ljudima kojima i ovom prilikom zahvaljujem na trudu uloženom tijekom proteklih izazova, od pandemije do prihvata izbjeglica iz Ukrajine, a poznato je i da je članica tima HGSS-a – stanice Čakovec s potražnim psom sudjelovala u spašavanju ljudi iz ruševina u Turskoj“, rekao je u uvodu sjednice načelnik Stožera CZ-a Međimurske županije i zamjenik župana Josip Grivec, dodavši da je Međimurje vodeće i kada je riječ o mreži dobrovoljnih vatrogasnih društava kojih u našem kraju ima 85.

Usvojena je informacija o zadaćama utvrđenim Vladinim programom aktivnosti u narednom razdoblju, kao i izvješće o analizi protekle protupožarne sezone koje je iznio županijski vatrogasni zapovjednik Robert Meglić: „Tijekom 2022. intervenirali smo 1.020 puta, što je 13,33 posto više nego u 2021. godini kada je bilo 900 intervencija. Profesionalci su intervenirali u 256 slučajeva, a u ostalima se radilo ili o intervencijama dobrovoljnih vatrogasnih društava ili o zajedničkima. Na dislokaciji smo radili sa šest smjena u Zadarskoj županiji, na otoku Ugljanu, te prilikom poplave u Karlovačkoj županiji u čemu je sudjelovalo sedam naših vatrogasaca“, iznio je Robert Meglić, nakon čega su članovi Stožera jednoglasno usvojili plan aktivnosti u pripremi protupožarne sezone 2023., utvrdili županijski financijski plan za provođenje aktivnosti, te - također jednoglasno -  usvojili plan operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara za vrijeme naredne turističke i žetvene sezone za područje Međimurja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content