Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Borba za jednake mogućnosti žena nije završena

Datum objave: 7. ožujka 2023.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije povodom 8. ožujka – Međunarodnog dana žena – naglašava da borba za jednake mogućnosti žena u društvu nije završena: „Obilježavanjem Međunarodnog dana žena dajemo doprinos humanoj, ljudskoj i demokratskoj svijesti te ulažemo napore u ostvarivanju istinske ravnopravnosti žene i muškaraca.

8. ožujka prisjećamo se svih postignuća u ostvarivanju ženskih prava i postavljamo opravdane zahtjeva za ostvarivanje novih jer smatramo da ravnopravnost žena u našem društvu još nije u potpunosti ostvarena. Područja na kojima treba raditi i postići poboljšanja vidljiva su još uvijek u razlici u naknadama za rad u korist muškaraca, a jednakost nije postignuta niti u participiranju u političkom i društvenom životu kao i pristupu tržištu rada“, ističu u Povjerenstvu koje svim ženama Međimurske županije upućuje čestitke povodom Međunarodnog dana žena.

Sastav Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije čine vijećnici Marija Prekupec (predsjednica), Ksenija Blagus, Željko Kofjač, Slađan Mihoci i Dijana Novak, zatim Andreja Fileš  - Ružić, predstavnica nevladinih udruga, Snježana Zorković, predstavnica medija, te Lidija Vinković, predstavnica tijela nadležnog za postupanje po protokolu.

Prvu sjednicu ovaj je sastav Povjerenstva održao 20. veljače 2023. godine kada su usvojili plan i program rada za naredno razdoblje.

Fotografije: Međimurska županija/Mario Golenko

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content