Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održano u Donjem Kraljevcu

Datum objave: 4. ožujka 2023.

Osnovna škola Donji Kraljevec danas je domaćin 24. Županijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za učenike osnovnih i srednjih škola koje je okupilo 12 ekipa osnovnih škola i tri ekipe srednjih škola. Natjecanju su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec Sandra Vlahek, te ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa najpoznatija je aktivnost Crvenog križa usmjerena mladima, a uključuje provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći kao prve djelatnosti Crvenog Križa.

Dobrodošlicu u Donji Kraljevec svim natjecateljima i njihovim mentorima poželjeli su načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i ravnateljica Škole Sandra Vlahek koji su istaknuli kako ih veseli što je Osnovna škola Donji Kraljevec ponovo domaćin županijskog natjecanja.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj dodaje da ga raduje što nastavnici i učenici pokazuju interes za ovo natjecanje te što su predstavnici Međimurja na državnoj razini nerijetko osvajali najviša mjesta. „Cilj ovakvih natjecanja je da se kontinuiranom edukacijom osposobi što veći broj građana za pružanje prve pomoći pri zbrinjavanju različitih ozljeda i bolesti u svakodnevnom životu“.

„Veoma je važno znati pravilno pružiti prvu pomoć u stvarnim situacijama, a upravo su ovakva natjecanja mjesto gdje se bruse vještine i poboljšava znanje iz pružanja prve pomoći,“ kazao je zamjenik župana Josip Grivec te svim natjecateljima poželio mnogo sreće i uspjeha, a mentorima i volonterima zahvalio na trudu koji ulažu u edukaciju mladih.

Otvorenje Županijskog natjecanja mladih uljepšali su učenici Osnovne škole Donji Kraljevec te je pjevački zbor učenika viših razreda otpjevao himnu mladeži Hrvatskog Crvenog križa, a učenici drugih razreda izveli su plesnu točku.

Domaćin ovogodišnjeg međužupanijskog natjecanja bit će Gradsko društva Crvenog križa Čakovec, a natjecanje će se održati 1. travnja u Štrigovi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content