Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sjajan uspjeh karatista Leone, Ervina i Tina iz kluba Globus na natjecanju Svjetske lige

Datum objave: 3. ožujka 2023.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima održano je natjecanje u rangu Svjetske lige na kojem su, u žestokoj konkurenciji od 1.196 natjecatelja troje karatista Globusa iz Male Subotice osvojilo medalje!


Natjecanje  Svjetske karate lige, nedavno održano u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zauvijek će pamtiti mladi sportaši Karate kluba Globus Čakovec - Mala Subotica Leona Gulija koja je osvojila zlatnu medalju te Ervin Šoltić i Tino Panić koji su se okitili brončanim medaljama. Sjajne rezultate su, kao članovi hrvatske reprezentacije, ostvarili u žestokoj konkurenciji od 1.196 natjecatelja iz 67 država svijeta!

Leona Gulija postala je prvakinja Svjetske lige u kategoriji juniorki  do 66 kilograma. Sjajnim nastupom prošla je kvalifikacije u kojima je, nakon slobodnog prvog kola, pobijedila predstavnice Irana, Cipra i Italije. U finalu pobjeđuje karatisticu iz Kazahstana Lauru Sagynbek  i osvaja zlato.

Zadnjeg dana natjecanja Ervin Šoltić i Tino Panić iz KK-a Globus Čakovec – Mala Subotica osvojili su brončane medalje: Ervin je odličje osvojio u kategoriji mlađih kadeta +55 kg, a Tino u kategoriji mlađih kadeta -40 kg u kojem je u repasažu došao do bronce.

Nastupio je i član Globusa Nikola Topličanec (u kategoriji juniora -55 kg) te se nakon tri odlične borbe plasirao u polufinale  te na koncu dosegnuo odlično 5. mjesto. Globusovka Paulina Magdalenić također je bila peta, u kategoriji mlađih kadetkinja +52kg, dok je Aida Trstenjak (kadetkinje -47 kg) natjecanje okončala na sedmom mjestu. Nastupili su i Laura i Sven Strahija, te Petar Slukić, koji su zaustavljeni u drugom kolu.

Trener Dejan Slukić iznimno je ponosan na rezultate svojih sportaša koji nisu slučajnost, već su plod napornog i predanog treniranja.

Fotografije: Karate Klub Globus

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content