Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Datum objave: 27. veljače 2023.

O obzirom da je Stožer Republike Hrvatske 22. veljače 2023. godine donio Odluku da će priopćenja za javnost o aktualnim epidemiološkim podacima vezanim za bolest COVID-19 izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom, Stožer civilne zaštite Međimurske županije također će svoja izvješća objavljivati ponedjeljkom za tjedan ranije.

U nastavku dostavljamo Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske:

"Obavještavamo javnost da će se od 22. veljače 2023. godine, priopćenja za javnost o aktualnim epidemiološkim podacima vezanim za bolest COVID-19 izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom. S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te smanjen interes većeg dijela javnosti, odlučili smo da će se relevantni epidemiološki podaci vezani za bolest COVID-19 (broj novih slučajeva, broj aktivnih slučajeva, broj hospitaliziranih slučajeva, broj slučajeva na respiratoru, broj preminulih slučajeva, ukupan broj potvrđenih slučajeva, ukupan i dnevni broj oporavljenih slučajeva, ukupan broj preminulih slučajeva, ukupan i dnevni broj testiranih osoba, broj osoba u samoizolaciji te podaci o cijepljenju) izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom za tjedan prije.

Građani će i dalje moći pratiti epidemiološku situaciju putem službene stranice koronavirus.hr na kojoj će biti dostupni tjedni podaci o relevantnim epidemiološkim podacima vezanim za bolest COVID-19. Također, građani se pozivaju na pridržavanje svih preporuka i mjera koje su propisane.

Ova odluka je donesena na Stožeru civilne zaštite RH nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima. Istovremeno, ova odluka ne znači da je opasnost od bolesti COVID-19 prošla. Hrvatski zavod za javno zdravstvo te ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju vezanu uz bolest COVID-19 na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content