Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Više od 100 djece svoje školske praznike provodi na Zimskom kampu tehničke kulture u Čakovcu

Datum objave: 20. veljače 2023.

Od ponedjeljka 20. do petka 24. veljače 2023. godine u III. OŠ Čakovec održava se VII. zimski kamp tehničke kulture pod nazivom „Učenje tehnike kroz igru“.

Organizator kampa je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije s partnerima u projektu, Radioklubom „Međimurje“, Aeroklubom „Međimurje“ i Foto-kino klubom Ivanovec, uz potporu Međimurske županije i Grada Čakovca.

Više od 100 djece koja su svoje školske praznike odlučila provesti na kampu, prvog se dana upoznalo s pripremljenih 11 besplatnih radionica, svojim voditeljima i programom rada, a pritom su ih pozdravili predsjednica društva i voditeljica kampa Jelena Tuksar, predsjednik Zajednice tehičke kulture MŽ Željko Medved, ravnateljica III. OŠ Čakovec Nataša Novak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te župan Međimurske županije Matija Posavec, uz dakako voditelje s kojima će raditi punih pet dana u prijepodnevnim satima.

Svi redom djeci su čestitali i rekli jedno veliko bravo što su odlučili aktivno provesti svoje slobodno vrijeme te će ovih nekoliko dana provesti u učenju, stjecanju praktičnog znanja i druženju. 

Velik je interes za svih 11 različitih aktivnosti koje su za njih pripremljene, pa će tako zanimljivo biti na radionicama – radio komunikacije, modelarstvo kreativna tehnička tvorevina 1. i 2., kreativna, strojarstvo i strojarske konstrukcije, foto video radionica, zrakoplovno i raketno modelarstvo, Code Club – programiranje robota za početnike, 3D modeliranje, robotika i elektronika.

Ono što ih je posebno razveselilo je da sve radove koje će izraditi na ovim besplatnim radionicama mogu ponijeti sa sobom svojim kućama za uspomenu.

Spomenimo kako se kampovi ovakvog tipa uspješno organiziraju već šest godina, a dio djece sudjelovao je i na proljetnom kampu tehničke kulture gdje su pokazali veliki interes i talent.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content