Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obnovljeno krovište sportske dvorane OŠ Štrigova, a u područnim školama u Prekopi i Železnoj Gori zamijenjeni prozori

Datum objave: 7. veljače 2023.

Međimurska županija svake godine izdvaja znatna proračunska sredstva kako za kapitalne projekte tako i za investicijsko održavanje škola. U 2022. godini za investicijsko održavanje izdvojeno je pet milijuna kuna, a u jedan takav projekt bila je uključena Osnovna škola Štrigova te njezini područni odjeli u Prekopi i Železnoj Gori, objekti u koje je uloženo više od 300.000 kuna.

U mjesec dana obnovljeno je krovište i krovna stolarija na zgradi školske sportske dvorane OŠ Štrigova te zamijenjeni prozori na područnim odjelima u Prekopi i Železnoj Gori čime je postignuta viša razina energetske učinkovitosti objekata, te je učenicima i djelatnicima omogućeno više udobnosti.

Međimurska županija već niz godina ulaganjima dokazuje da je područje obrazovanja među razvojnim prioritetima što ilustrira i činjenica da su samo tijekom prošle godine obnovljene područne škole u Gornjem Hrašćanu i Donjem Vidovcu, okončana prva faza izgradnje školske sportske dvorane OŠ Sveta Marija, uređeno autobusno ugibalište kod OŠ Selnica, uređena atletska staza kod OŠ Belica, kao i prilazna cesta prema OŠ Strahoninec. U Osnovnoj školi Domašinec obnovljene su elektroinstalcije i kotlovnica, a u Osnovnoj školi Goričan upravo se završava obnova kuhinje koja je nedavno opremljena novim namještajem.

Peklenica će uskoro dobiti novo školsko sportsko igralište, dok će se u Belici urediti ulaz u školu, a u vrlo doglednom planu je obnova područnih odjela u Gardinovcu i Gornjem Kraljevcu.

U novo proračunsko razdoblje Međimurska županija ulazi s daljnjim velikim investicijskim planovima: za izgradnju i dogradnju osnovnoškolskih ustanova osigurane su dvije milijarde i 300 milijuna kuna, a putem NPO-a ulagat će se i u vrtiće te srednje škole.

Cilj je uvođenje jednosmjenske nastave  u svim osnovnim školama i podizanje nastavnog procesa na višu razinu standarda. U Međimurskoj županiji potrebno je povećanje kapaciteta za 15-ak osnovnih škola, a neke od obrazovnih ustanova trebaju nove zgrade, poput OŠ Nedelišće i IV. osnovne škole Čakovec.

Za osnovne škole u Vratišincu, Gornjem Mihaljevcu, Svetoj Mariji, Svetom Martinu na Muri, Macincu, Pribislavcu i Domašincu predviđena je izgradnja sportskih dvorana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content