Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija uključila se u kampanju za palčiće

Datum objave: 6. veljače 2023.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići i Tvrtka Media plus pokrenuli su kampanju za djecu palčiće, a cilj kampanje je educirati širu javnost o problemima s kojima se susreću najmanji pacijenti i njihovi roditelji, kao i prikupljanje sredstava za funkcioniranje i aktivnosti Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

Međimurska županija kao osnivač Županijske bolnice Čakovec, svake se godine uključuje u humanitarnu akciju kupnjom majica, čaša i vrećica s logom akcije Palčić gore, a ove godine je svim liječnicima i medicinskim sestrama Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju osigurala šalice s logom akcije Palčić gore.

U Čakovcu se tradicionalno obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, 17. studenoga, uz redovnu podršku Međimurske županije i Grada Čakovca te brojnih zdravstvenih djelatnika. No, uključivanje u zdravstveno-edukativne akcije nisu jedina podrška: Međimurska županija kontinuirano ulaže u opremanje bolnice i obnavljanje opreme. U proteklom razdoblju u potpunosti je obnovljen i opremljen Odjel neonatologije i rađaonica Županijske bolnice Čakovec u kojoj svake godine svijet ugleda više od tisuću mališana, među kojima bude i nedonoščadi.

Županijska bolnica Čakovec ima status Prijatelja djece koji se, osim ulaganja, kontinuirano njeguje uključivanjem u niz programa posvećenih upravo najmlađima, dok Međimurska županija i dalje prati potrebe navedenih djelatnosti u cilju osiguravanja najviše moguće razine sigurnosti za najmlađe pacijente i njihove majke.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content