Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sažetak projekta „NO BOUNDARIES“

Datum objave: 5. veljače 2023.

Projekt „No Boundaries" uporište nalazi u poticanju sudjelovanja u sportu i tjelesne aktivnosti, uključujući promicanje sportske aktivnosti kao alata za zdravlje s naglaskom na osobe s invaliditetom svih dobnih skupina te poticanje volonterizma u sportu.

Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton (Mađarska) i Općina Lendava (Slovenija).

Ukupna vrijednost projekta je 200.000 EUR, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

Cilj projekta je doprinijeti promicanju suradnje, kvalitete, uključivosti, kreativnosti i inovativnosti na razini sportskih organizacija i sportskih politika, uz podizanje svijesti o ulozi sporta u promicanju društvene uključenosti, jednakih mogućnosti i poboljšanja zdravlja. Specifični ciljevi su potaknuti i povećati sudjelovanje osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima i sadržajima na projektnim područjima, ali i ojačati vještine volontera te članova sportskih klubova i udruga civilnog društva za rad s osobama s invaliditetom u području sporta.

Inovativnost projekta bit će u kreiranju novog programa za sportove na vodi za osobe s invaliditetom. S obzirom na to da se sva tri projektna partnera nalaze u neposrednoj blizini vodenih površina, rijeka i jezera, kreiranje uvjeta za bavljenje sportovima na vodi za osobe s invaliditetom prepoznato je kao dodana vrijednost.

Ciljne skupine su osobe s invaliditetom svih dobnih skupina – djeca, odrasli i starije osobe. Projekt se sastoji od niza aktivnosti koje će se provoditi u razdoblju od 18 mjeseci, a korisnici projekta su 30 volontera i 120 osoba s invaliditetom uključenih u sportska događanja. U projekt će biti uključeni vanjski stručnjaci kineziolozi koji će izraditi sportske programe rada za osobe s invaliditetom svih dobnih skupina, a za rad u sportu s osobama s invaliditetom bit će obučeni i volonteri.

Provedba projekta započela je 01. veljače 2023. godine u trajanju od 18 mjeseci.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content