Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovna škola Sveta Marija jedina u Međimurskoj županiji u novom programu „Learning from the Extremes“

Datum objave: 2. veljače 2023.

Osnovna škola Sveta Marija odabrana je među devet škola u Hrvatskoj i jedina u Međimurskoj županiji za sudjelovanje u projektu Learning from the Extremes. Projektnim aktivnostima cilj je smanjiti nejednakost u pristupu internetu, digitalnim uređajima, alatima, a financirat će se nabavka digitalnih uređaja te obrazovati nastavnici. Osnovna škola Sveta Marija u sklopu projekta nabavit će 10 prijenosnih računala, 2 interaktivna ekrana, 4 primjerka VR naočala, 8 robota za nastavu informatike i izvannastavnu aktivnost robotike, blush hobie rezač, 2 printera, 2 plotera te digitalni fotoaparat.

Osnovna škola Sveta Marija sklopila je sporazum s nacionalnim koordinatorom projekta CARNET-om, hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom, o dodjeli sredstava do maksimalnog iznosa od 19.915,58 eura za provođenje projekta do 31. siječnja 2024.

Na natječaj se prijavilo 35 škola čije su prijave prošle selekciju radi utvrđivanja valjanosti prijave, a valjane prijave ocjenjivane su prema tri zadana kriterija: tehnološka i pedagoška inovativnost, kapacitet tima, plan rada i isplativost i potencijal utjecaja, prenosivost i održivost.

Tijekom posjeta Osnovnoj školi Sveta Marija župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je sporazum s načelnicom Općine Sveta Marija Đurđicom Slamek o izvođenju radova tijekom kojih će se ukloniti stara ograda i postaviti nova kod Područne škole Donji Mihaljevec, nakon čega će biti moguće i hortikulturno uređenje okoline.

Župan Posavec prilikom posjete školi rekao je kako radovi na izgradnji školske sportske dvorane OŠ Sveta Marija ne staju: „Dvorana je pod krovom te su završeni stolarski radovi čime ulazimo u novu u kojoj će se nakon obavljanja strojarskih radova dvorana i opremiti“, rekao je župan te istaknuo kako će se opremanje dvorane prijaviti na natječaj iz NPO-a, a želja je da dvorana bude u funkciji do kraja ove godine.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah s ravnateljicom Osnovne škole Goranom Šavora Peter razgovarala je o provedbi modela besplatne prehrane za učenike kojima je u ovoj školi redovito osiguran jedan topli i jedan mliječni obrok.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content