Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nedelišće domaćin prestižnog karate turnira

Datum objave: 29. siječnja 2023.

U organizaciji Karate kluba Međimurje, sportska dvorana Aton u Nedelišću ugostila je više od 400 karatista i karatistica svih dobnih uzrasta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske. Na 13. Grand Prixu Međimurje sudjeluje 50 klubova, a natjecanja se održavaju u katama i borbama.

Turnir je započeo uz pozdrav sudaca pod vodstvom glavnog suca turnira Miroslava Lončara, a natjecatelje i publiku pozdravili su predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marciuš, općinski vijećnik Vladimir Topolnjak, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je otvorio natjecanje te sportašima poželio dobrodošlicu u najsjeverniju hrvatsku županiju:

„Nakon što smo prošle godine opravdali titulu Europske regije sporta, jer smo zaista najsportskija županija u Hrvatskoj, drago mi je vidjeti ovoliki broj sportaša na jednom mjestu jer je to jedan od dokaza da smo sredina u kojoj se sportu pridaje zaslužena pozornost, sredina iz koje su na put slave krenuli i sportski velikani te dosegnuli najviša svjetska odličja“, rekao je župan Matija Posavec te izrazio poštovanje svima koji su u moru sportova odabrali upravo karate: „Karate je borilačka vještina kojom se gradi strpljenje, upornost i poštovanje prema drugima što su najvažnije ljudske vrline primjenjive na svim poljima života“, zaključio je župan te poželio karatisticama i karatistima uspješan nastup.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content