Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Datum objave: 28. siječnja 2023.

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, danas su primili župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu. Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529 odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast  Anđelko Crnčec ne krije ponos. „Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve“, rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju - Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

Mladi Luka Požega na pitanje u čemu je tajna uspjeha odgovara:

Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage“, kaže mladi svjetski viceprvak.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content