Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje obilježilo Dan mimoza

Datum objave: 21. siječnja 2023.

I u Međimurskoj županiji obilježen je nacionalni Dan mimoza koji se obilježava u okviru Europskoga tjedna borbe protiv raka vrata maternice. Simbolikom nježnog cvijeta mimoze danas je na čakovečkom Trgu Republike provedena akcija kojom se senzibilizirala javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Dan mimoza u Čakovcu organizirale su članice Kluba Vita koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i okuplja žene liječene od ginekoloških tumora, te Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Na štandu su se prikupljali dobrovoljni prilozi te dijelile mimoze, a potporu su im pružili zdravstveni djelatnici Županijske bolnice, Doma zdravlja, ginekoloških ordinacije te ordinacija obiteljske medicine, kao i učenici Srednje škole Čakovec koji se obrazuju za zvanja u zdravstvu. Financijska sredstva prikupljena tijekom ovogodišnjeg Dana mimoza u Međimurju namijenjena su nabavci  radnog stola za citološku ambulantu Županijske bolnice Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content