Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren obnovljeni Odjel pedijatrije – najljepši dar našoj Bolnici za stoti rođendan

Datum objave: 27. prosinca 2022.

Danas je u Županijskoj bolnici Čakovec ponovo bilo razloga za slavlje: otvoren je obnovljeni i rekonstruirani Odjel pedijatrije, a tom, za našu najveću zdravstvenu ustanovu iznimno važnom događaju, prisustvovali su mnogi sadašnji i bivši djelatnici te brojni gosti, od najmlađih do najstarijih.

Okončana faza radova, vrijedna 4,33 milijuna kuna podrazumijevala je građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove, a zahvati su omogućili  suvremeno opremljene i funkcionalne ambulante, nove sobe za pacijente s više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje. Paralelno s navedenim izvode se radovi u cilju povećanja energetske efikasnosti objekta. Rekonstrukcijom je proširen prostor dnevne bolnice, te uređena čekaonica i prostorije za zaposlenike. Adaptacijskim zahvatom u prostoru za dnevnu terapiju sada je medicinskim sestrama olakšan nadzor djece. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, i sam pedijatar, od srca je zahvalio Međimurskoj županiji, nazvavši preuređeni odjel najljepšim darom Županijskoj bolnici Čakovec za njezin stoti rođendan.

Brojimo dane do kraja ove, za našu ustanovu, napete godine, s jedne strane, a s druge pozitivne i pune pobjeda. Rezimiranje rezultata čini nas ponosnima kao i otvorenje ovog obnovljenog bolničkog odjela, ulaganje koje će najranjivijoj skupini pacijenata, njihovim roditeljima te zaposlenicima Bolnice omogućiti ugodniji boravak i liječenje, odnosno rad“, naglasio je ravnatelj Šegović.

 „ Zadnjih godina obnovljeni su odjeli neonatologije te rađaonica, zatim prostori dječje i abdominalne kirurgije, potpuna obnova „stare interne“ u moderni bolnički kompleks sa Centralnom dnevnom bolnicom, najmodernijim Odjelom fizikalne terapije, te rekonstruiran prilaz ustanovi. Paralelno ulažemo i u sve ostale zdravstvene ustanove kojima je Međimurska županija osnivač s ciljem stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za rad zaposlenicima i boljih uvjeta za pacijente. Nakon obnove Odjela pedijatrije, naš razvojni ciklus obuhvatit će i obnovu Odjela neurologije, nabavku nove radiološke i ostale opreme, a u planu nam je i formiranje centra za palijativnu skrb, dogradnju bolničke zgrade za transfuzijsku medicinu, pri čemu nećemo zapostaviti ostale zdravstvene ustanove, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

U prigodnom programu svečanosti nastupili su učenici čakovečke Gimnazije Josip Slavenski i područnog školskog odjela iz Žiškovca te mališani iz Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec. Obnovljeni Odjel otvorio je ministar zdravstva Vili Beroš, istaknuvši poslovanje i funkcioniranje Županijske bolnice Čakovec kao primjer.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content