Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ponosni smo na još jednu generaciju dobitnika rektorovih nagrada

Datum objave: 21. prosinca 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec danas je primio nove generacije međimurskih studentica i studenata - dobitnika rektorovih nagrada  sveučilišta u Zagrebu i Rijeci te Sveučilišta Sjever. Perspektivni mladi ljudi, predani istraživanju područja koja studiraju, u Županiji su u pratnji članova svojih obitelji zahvalili svečanom prijemu u njihovu čast na kojem im se obratio župan i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah.

Velika je čast prirediti svečanost za vas koji svojim primjerom promičete znanje kao temeljnu vrijednost i koji sva naša ulaganja u obrazovanje činite smislenima multiplicirajući njihovu vrijednost. Vaš rad i postignuća u znanstvenim i umjetničkim područjima nagrađeni su najvišom nagradom vaših sveučilišta, a to i nas čini neizmjerno ponosnima te se nadamo da ćete se po završetku studija vratiti i graditi karijere u svom Međimurju." , rekao je župan Matija Posavec dodavši da su međimurski studenti ovjenčani rektorovim nagradama velika motivacija svima koji brinu za kvalitetnije društvo pa je Međimurska županija već u ovoj godini na izmaku otvorila novi ciklus potpora studentima, a s novim proračunom najavila i nove modele podrške.

Studenti iz Međimurske županije oduvijek su bili vrlo uspješni što se vidi i po broju dobitnika rektorovih nagrada u zadnje dvije akademske godine. Taj se broj stalno povećava. Tako smo u prethodne dvije akademske godine imali po 16 odnosno 17 dobitnika, a u akademskoj godini 2021./2022. imamo 27 dobitnika rektorove nagrade. Do ovakvih iznimnih rezultata došli ste svojim radom i trudom. Znanje koje imate vrijednost je koju vam nikada nitko neće moći uzeti. I nemojte stati u učenju. Vjerujte u sebe i u svoje sposobnosti jer ova nagrada rezultat je takvog pristupa. Radite, planirajte i sanjajte“, poručila je pročelnica Nives Kolarić Strah.   

Novčanu nagradu Međimurske županije primili su sljedeći dobitnici rektorovih nagrada za akademske godine 2020./21., te 2021./22: Gloria Kovač, Brigita Novak i Karlo Posavec (dobitnici Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za obje akademske godine, s time da je Brigita Novak u prošloj ak. godini nagrađena za čak dva studentska projekta!), Debora Kanižaj, Gracia Grabarić, Laura Horvat, Petra Piknjač, Ana Horvat, Lana Novković, Vinka Siladi, Marco Marijan Küpper, Jakov Skok, Tin Novosel, Martina Halić, Petar Strbad, Laura Plešnar, Josipa Šajnović, Ines Horvat, Dario Perčić, Leon Sačer, David Vlah, Žana Žganec, Mario Čavlek, Mateo Mikulić, Krunoslav Lesar, Benjamin Horvat, Karla Grašić, Lidija Krznar, Danijela Magdalenić, Marta Črep, Luka Mihalic, Paula Kovačić, Jakov Glavina, Filip Bel, Natan Koraj, Ivana Kosec, Anita Trojko (dobitnica dviju nagrada Sveučilišta Sjever u jednoj ak. godini: za najbolji uspjeh i najbolji studentski rad), Dora Rašan (također dobitnica dviju nagrada Sveučilišta u Rijeci – za najbolji studentski znanstveni rad te za izvrsnost), Anja Kučević i Jakov Vuk.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content