Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Blagdanska bajka uglazbljena na velikom Božićnom koncertu u Nedelišću

Datum objave: 19. prosinca 2022.

Jedna od tradicionalnih manifestacija na koje je Međimurska županija ponosna veliki je Božićni koncert u Nedelišću koji nas je i ove godine uveo u blagdansko raspoloženje u novom raskošnom izdanju. Nastavljena je zlatna tradicija Zbora Josip Vrhovski koja traje već 23 godine na ponos pokrovitelja - Općine Nedelišće i Međimurske županije! Riječ je o glazbenoj manifestaciji bez premca, s probranim izvođačima i vrhunskim izvedbama, odavno prepoznatoj među brojnim poklonicima i strukom, stoga ne čudi da i ove godine u dvorani Atona u Nedelišću nije bilo slobodnog mjesta.

Na očaravajućoj pozornici 18. prosinca okupilo se više od 100 glazbenika, a izvrsni zboraši i simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Branimira Magdalenića prekrasnim izvedbama iz božićnog i klasičnog repertoara uveli su nas u čaroliju skorog blagdana.

Izbor skladbi kao i izvedbe bile su prava glazbena poslastica za ljude različitih ukusa, što nije lako postići no maestru Branimiru Magdaleniću, zboru i orkestru to svake godine polazi za rukom. Posebni gosti ovogodišnjeg koncerta bili su sopranistica Katarina Toplek Horvat te vrsni vokali okupljeni u 4 tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco, Vladimir Garić te naš Međimurec Filip Hozjak. Oduševljenje publike izazvali su i najmlađi izvođači – članovi Dječjeg zbora Josip Vrhovski kao i baletna točka domaće umjetnice Edite Gorski. Ljepota koju su izvođači ponudili posjetiteljima dugo će odjekivati sjećanjem. Božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Josip Vrhovski i njihovih gostiju, koji su vodili Lejdi Oreb i Matko Buvač, još je jednom pronio duh blagdana otvorivši nam srca glazbom – jedinim jezikom koji ne prepoznaje granice i koji baš svi razumijemo.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content