Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurskim poljoprivrednicima isplaćeno 1,17 milijuna kuna pomoći za ublažavanje štete od tuče

Datum objave: 8. prosinca 2022.

Međimurskim poljoprivrednicima, čiji su nasadi tijekom svibnja i lipnja zahvaćeni tučom, ovih je dana isplaćeno 1.172.498,58 kuna pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode.

Međimurska županija izradila je Program dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče nastale u svibnju i lipnju 2022. godine, a Javni poziv raspisan je već tijekom srpnja kako bi se što prije prikupili zahtjevi oštećenih poljoprivrednika. Do 1. rujna zaprimljeno je 70 zahtjeva za potporom. Petnaest zahtjeva je odbijeno jer šteta nije bila prijavljena u jedinici lokalne samouprave, niti upisana u Registar šteta, a tri zahtjeva su odbačena nakon što je provjerom podataka u APPRRR-u utvrđeno da su podnositelji zahtjeva prijavili štetu na osiguranim površinama.

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske Međimurska županija je utvrdila popis od 52 oštećenika koji udovoljavaju kriterijima. Riječ je o poljoprivrednicima s područja općina Mala Subotica i Orehovica te grada Preloga. Ukupna šteta prema zahtjevima predanim na javni natječaj iznosi 2.142.911,21 kuna, a Ministarstvo je Međimurskoj županiji dodijelilo 1.172.498,58 kuna koje su isplaćene na račune oštećenika.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content