Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veća sigurnost pješaka i biciklista, ali i bolja protočnost – ŽUC izgradio novi cestovni most u Maloj Subotici prema Belici vrijedan 2 milijuna kuna

Datum objave: 6. prosinca 2022.

Nakon novog kužnog toka u Svetom Martinu na Muri, Županijska uprava za ceste Međimurske županije uspješno je realizirala još jedan kapitalni projekt – novi cestovni most u Maloj Subotici.

Lucija i Julija Kovačić rezanjem vrpce otvorile novi cestovni most u Maloj Subotici

Sam projekt tehnički je bio iznimno zahtjevan, kako je pojasnila ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer, jer je bilo potrebno izmjestiti postojeći vodovod, plinske i telekomunikacijske instalacije te srušiti stari most koji istovremeno nije propuštao promet u oba pravca. U realizaciju su se uključile i Međimurske vode, Međimurje plin, Hrvatske vode, dok je izgradnju novog mosta odradila tvrtka Geotehnika.

Uz ŽUC, sredstva za novi cestovni most osigurala je i Općina Mala Subotica za radove na cesti uz kanal i uklopne staze, a zadovoljstvo što je projekt uspješno završen na korist mještana općine i sudionika u prometu izrazio je načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc. „Svi putevi vode u Belicu“, s ponosom je istaknuo načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, jer most spaja i održava vezu između dvije općine – Male Subotice i Belice.

Županijska uprava za ceste nastavlja s rekonstrukcijom, izgradnjom i obnovom naših prometnica, a nakon kružnog toka u Svetom Martinu na Muri i ovog mosta u Maloj Subotici, pri završetku je biciklistička staza Mursko Središće – Peklenica vrijedna 1,6 milijuna kuna, a u tijeku je i izgradnja biciklističke staze vrijedne 1,1 milijuna kuna na dionici Gornji Kraljevec – Remis.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Blizanke Lucija i Julija Kovačić rezanjem vrpce simbolično su označile otvorenje novog cestovnog mosta vrijednog 2 milijuna kuna kojim je osigurana sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka i biciklista. Most duljine 22 metra ima kolnik širok 6 metara i obostrane staze širine 2 metra te će se njime zasigurno poboljšati protočnost i sigurnost prometa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content