Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom blagdana Svetog Nikole veselo bilo u Područnoj školi Gornji Kraljevec

Datum objave: 6. prosinca 2022.

Učenike Područne škole Gornji Kraljevec povodom blagdana Svetog Nikole razveselili su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednica VMO Gornji Kraljevec Milena Granatir, koji su djeci uručili prigodne darove te su održali radni sastanak s ravnateljicom OŠ dr. Vinko Žganec Vratišinec Majom Lukman Šprajc i načelnikom Općine Vratišinec Mihaelom Grbavcom.

Područnu školu u Gornjem Kraljevcu polazi dvadesetak učenika pod budnim okom učiteljica razredne nastave Andrijane Jakopić i Andreje Vrbanec koje ulažu mnogo vremena i truda u odgoj i obrazovanje kraljevečkih mališana. „Naša je škola mala, ali za nas velika i jako važna.“, poručili su na samom početku učenici svojim gostima. Marljivi i odgovorni u ispunjavanju svojih redovnih nastavnih obaveza, svoju kreativnost, odgovornost i znatiželju iskazuju kroz mnoge aktivnosti. Bave se domaćinstvom, peku kolače, šivaju i uređuju školski vrt, a posebno su ekološki osviješteni. Skupljaju stare baterije, plastične čepove i stari papir te su prošle godine bili najuspješniji u Unimerovoj akciji „Papir nije smeće“.

Svoje rezultate i interese predstavili su županu Posavcu koji je obećao da će sljedeće godine na red za obnovu doći njihova škola. Svakako su im potrebni novi prozori i ulazna vrata, a nakon obnove područnih škola u Gornjem Hrašćanu i Donjem Vidovcu, obnovit će se i škola u Gardinovcu, dok su u tijeku ulaganja u osnovnim školama u Domašincu i Štrigovi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content