Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana redovna skupština Lovačkog saveza Međimurske županije

Datum objave: 3. prosinca 2022.

U petak, 2. prosinca u prostorijama Lovačkog saveza, održana je redovna skupština Lovačkog saveza Međimurske županije. Predsjednik saveza Ljubomir Grgec je na skupštini podnio izvješće o radu saveza u protekloj godini te istaknuo kako je zadovoljan s radom saveza, ali izrazio želju da uspjesi budu veći narednih godina. Izvijestio je nazočne o lovnim aktivnostima i odstrelu kao i radovima u lovištu, te zahvalio članovima na njihovoj lovačkoj disciplini i etici. Također se osvrnuo na rezultate ekipa u lovnom streljaštvu i lovnoj kinologiji te zahvalio Međimurskoj županiji što izdvaja značajna sredstva za unaprjeđenje i razvoj lovstva, ali i za projekte razvoja lovstva lovozakupnika zajedničkih otvorenih lovišta na području Međimurske županije. „Sve aktivnosti provodimo zajedno s 22 članice Saveza u koje je učlanjeno 984 lovaca i lovkinja, ponosni smo što direktan broj članova županijskog saveza raste iz godine u godinu. U 2022. godini, ispit za lovce i lovkinje položilo je 73 kandidata, što je rekordan broj unatrag dvadeset godina“, istaknuo je Grgec.

Skupštini su uz brojne lovce nazočili i župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Nevenko Jakopović.

Da je Međimurska županija raspisala Javni natječaj za davanje u zakup prava lova u zajedničkom lovištu „Mursko Središće“ , ukupne površine 2.786 ha na 10 godina, rekao je župan Posavec te izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom s lovcima Međimurske županije. „Svi se u svojem radu, pa tako i lovci susreću s nizom problema, no lovačke udruge važne su za jačanje ljudskih kapaciteta civilnog društva te doprinosite razvoju društvenog života što je posebno važno u lokalnim zajednicama. Vi čuvate divljač, uzgajate je i hranite, a regulacijom brojnosti divljači pridonosite očuvanju ekološke ravnoteže,“ istaknuo je župan Posavec te pohvalio činjenicu kako Lovački savez Međimurske županije bilježi povećanje broja direktnih članova.

Svake godine Lovački savez Međimurske županije svojim članovima koji su navršili više od 50 godina lovačkog staža, odnosno članstva dodjeljuje Plaketu Nikole VII. Zrinskog za doprinos razvoju međimurskog lovstva tijekom pedeset godina lovačkog staža, pa su tako ove godine nagrađeni Hanić Slavko, Maltarić Josip, Goričanec Franjo, Dragutin Glavina, Car Ivan, Pongračić Dragutin i Lepen Ignac, a uz Plaketu ovogodišnjim laureatima dodijeljena je i Povelja hrvatskog lovačkog saveza.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content