Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću se priprema raskošan Božićni koncert na ponos cijelog Međimurja i Hrvatske!

Datum objave: 1. prosinca 2022.

Jedna od tradicionalnih manifestacija na koje je Međimurska županija ponosna veliki je Božićni koncert u Nedelišću koji će nas i ove godine uvesti u blagdansko raspoloženje u svom novom, raskošnom izdanju. U organizaciji Općine Nedelišće, Zbora Josip Vrhovski te uz potporu Međimurske županije, Božićni koncert će se održati u dvorani Atona u Nedelišću u nedjelju, 18. prosinca od 18 sati.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u dvorani Riznice Međimurja, nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, dirigent Branimir Magdalenić, predsjednica Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće Ivanka Novak, te operni pjevači Filip Hozjak i Katarina Toplek Horvat.  

Božićni koncert u Nedelišću tradicija je Zbora Josip Vrhovski koja traje već 23 godine na ponos Općine i Međimurske županije. Riječ je o glazbenoj manifestaciji bez premca, s probranim izvođačima i vrhunskim izvedbama, odavno prepoznatoj među brojnim poklonicima i strukom.

Koncert koji je postao brend Međimurja nam je pred vratima. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja naše vjerne i mnogobrojne publike. Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 75 kuna za sjedeća mjesta, dok  60 kuna košta ulaznica za bočne tribine“, najavila je predsjednica zbora Ivanka Novak.

Naš vrsni glazbeni pedagog, maestro Branimir Magdalenić, jedan od tvoraca ove priredbe koja je postala jednim od zaštitnih znakova Nedelišća i cijelog Međimurja, ističe: „Velika mi je čast što vam se možemo ponovo predstaviti novim izdanjem koncerta uživo jer je interes iznimno velik. Pripremili smo odličan program kojim nastavljamo čuvati prepoznatljiv dignitet Božićnog koncerta kada je riječ o kvaliteti glazbenog izbora i kvaliteti izvedbe. Želimo publici darovati radost i nadu s kojima će ući u božićne blagdane.“

O atmosferi koja posjetitelje očekuje govorila je jedna od zvijezda programa, sopranistica  Katarina Toplek Horvat: „Zahvaljujem zboru Josip Vrhovski iz kojeg sam zapravo krenula na svoj profesionalni glazbeni put i zato me iznimno raduje poziv iz mog zbora koji nosi najveći teret ovog koncerta. Očekuje nas šarolik program, od klasičnog repertoara za koji sam ja zadužena do estradnog koji će vam predstaviti 4 tenora“, rekla je operna pjevačica Katarina Toplek Horvat, a njezin kolega, mladi tenor Filip Hozjak iz Preloga, u ime 4 tenora, dodao: „Drago mi je što će 4 tenora ponovo pjevati pred međimurskom publikom i u ime kolega poručujem vam da smo počašćeni što smo dio koncerta koji kvalitetom sve nas u Međimurju čini ponosnima.“

Načelnik općine Nedelišće Nikola Novak također je glazbeni pedagog i dijete Zbora Josip Vrhovski, te negdašnji član orkestra pa je njegova emocionalna spona s tradicijom Božićnog koncerta snažna. „Raduje me što u Nedelišću možemo okupiti tako profesionalan orkestar i vrhunske soliste, čega ne bi bilo da nema Zbora Josip Vrhovski i našeg maestra Magdalenića. Prije koncerta, 16. i 17. prosinca, naša Turistička zajednica organizira Priču o Božiću, a Mažoretkinje Nedelišća 17. prosinca program nazvan Božićna čarolija“, istaknuo je načelnik Novak.

„Lijepo je biti u društvu velikih glazbenika, ljudi koji su davno odlučili stvoriti nešto što malo koja regija u Hrvatskoj, ali i u svijetu ima.  Moramo se ponositi time, čuvati i promovirati blago poput Božićnog koncerta. Mnoge metropole ili operne kuće željele bi imati nekog poput Branimira Magdalenića, Katarine Toplek Horvat, Filipa Hozjaka, Evelin Novak, Armanda Puklavca, Marije Vidović, Tamare Korunek, Blanke Tkalčić, Henrika Šimunkovića i mnogih drugih glazbenike čiji su sjajni profesionalni dosezi započeli u rodnom Međimurju, a danas dio njih nastupa na najvećim svjetskim pozornicama. Zato je ovaj koncert prilika da pokažemo raskoš kvalitete i potencijala koju Međimurje daje “, rekao je župan Matija Posavec naglasivši da će Međimurska županija dati maksimalnu financijsku, logističku. Međimurska županija Božićni koncert suginancira s 50.000 kuna, a ugovor o sufinanciranju župan je uručio predsjednici zbora Ivanki Novak.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: ured Turističke zajednice Općine Nedelišće (komunalni odjel Općine Nedelišće), SGC Aton Nedelišće, Pekara IN Nedelišće i Mesnica KIŠ – Čakovec Jug i centar.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content