Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sjajnim, mladim džudašima na medaljama čestitao župan Matija Posavec

Datum objave: 1. prosinca 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah primio je sjajne mlade sportaše – članove Džudo kluba Zrinski Čakovec – kako bi im osobno čestitao na uspjesima koje su nanizali.

Najveći uspjeh postigao je Nenad Vrbanec postavši u listopadu u Portugalu viceprvak svijeta u konkurenciji osoba s Downovim sindromom. U Nenadovu srebrnu medalju ugrađeni su sati predanog treniranja uz vodstvo trenera Filipa Šekete koji ga s predsjednikom Kluba Ivicom Jalšovcem pratio u Portugalu.

Uz Nenada Vrbanca, trener i predsjednik Kluba predstavili su na prijemu kod župana i druge mlade šampione: Lorenna Hranilović (-70 kg) osvojila je brončanu medalju na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u ožujku u Zagrebu, Jona Žvorc (-46 kg) također brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake, održanom u svibnju u Zagrebu. Loren Janković Crnčec (-42 kg) osvajač je još jedne bronce – ovoga puta na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete, održanom u listopadu u Zagrebu.

Sport koji njeguju u Zrinskom predstavit će i 10. prosinca u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec organizacijom mini-lige kojoj je cilj motivirati mlade na treniranje džuda. Već u veljači 2023., zahvaljujući rezultatima i angažmanu Džudo kluba Zrinski, u Međimurju će se održati prvi međunarodni turnir Hrvatskog džudo saveza na kojem se očekuje sudjelovanje 500-tinjak natjecatelja.

„Vi, mladi i predani sportaši, razlog ste što je Međimurje postalo Europskom regijom sporta 2022. Pod tom zastavom ponosno smo pratili i vaše uspjehe kojima se ime svog kraja pronijeli cijelom zemljom i svijetom. Vaš je trud nagrađen medaljama, no jednako je značajno što u zajednici predstavljate uzore svojom upornošću, predanošću i marljivošću. Neka vas sportska sreća prati na svim borilištima!“, poručio je župan Matija Posavec mladim sportašicama i sportašima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content