Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Turističke zajednice Herceg Novog i Međimurja potpisale Sporazum u suradnji

Datum objave: 24. studenoga 2022.

S ciljem unaprjeđenja suradnje na području turizma, obrazovanja i kulture, danas su direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i izaslanica direktorice Turističke organizacije Herceg Novog Svetlana Radmilović potpisali u Čakovcu sporazum o suradnji.

Crnogorski grad na obali Jadranskog mora - Herceg Novi – smješten je na ulazu u Boku kotorsku, te je upravo zahvaljujući prirodnim ljepotama stekao naziv grada sunca, cvijeća i zelenila, ali je i grad tradicije, kulture i sporta.  

Suradnja s Međimurskom županijom - destinacijom nagrađenom s čak tri EDEN nagrade za izvrsnost - te prepoznatom kao odličnom destinacijom kontinentalnog turizma, u Turističkoj organizaciji Herceg Novog smatraju odličnom prilikom za razmjenu iskustava i primjenu dobre prakse.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prigodom istaknuo „Bogatstvo tradicije i kulturno-povijesnog nasljeđa koje baštine obje regije nam je poveznica i dobra polazna točka za razvoj suradnje. Herceg Novi, kao i Međimurje, ima crkve posvećene sv. Roku i sv. Jeronimu, svecima važnima za našu povijest. Sveti Jeronim je rođen u Međimurju za što postoje znanstveni dokazi. Poveznica ima još: Ban Petar Zrinski u 17. stoljeću osobno je došao u mjesto Perast, nadomak Herceg Novog, da bi tamošnjim žiteljima predao mač u ime zahvale što su zaustavili prodor 7.000 Osmanlija. Taj se mač danas smatra jednim od najvrijednijh spomenika iz toga doba“, ispričao je župan Posavec.

„Međimurje na razmeđi triju zemalja, sa svim bogatstvima i vrijednostima koje čuva i razvija, ali i s praksom ovjenčanom najvišim nagradama u turizmu, te turistički razvoj i baština Herceg Novog objema sredinama mogu donijeti blagodati kroz suradnju“, istaknuo je R. Grula.

„Cilj nam je jačati suradnju na širokom polju turizma, zajedničkoj promociji i organizaciji niza sadržaja za koje sam sigurna da će obogatiti turističke ponuda oba kraja“, dodala je  Svetlana Radmilović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content