Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na 16. ocjenjivanju kvalitete međimurskog meda Pčelarstvo Trupković osvojilo tri zlatne medalje

Datum objave: 21. studenoga 2022.

Tijekom otvorenja sajma „Mesap jesen 2022.“ podijeljene su diplome za kvalitetu meda sa 16. međimurskog ocjenjivanja meda. Ove godine pristiglo je rekordnih 66 uzoraka meda od kojih je njih 20 nagrađeno zlatnim odličjem za vrhunsku kvalitetu. Ocjenjivanje i analiza obavljeni su na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a projekt je financijski podržala Međimurska županija.

Uzorke meda ocjenjivalo je tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Dragan Bubalo (predsjednik), doc. dr. sc. Lidija Svečnjak i dr. sc. Saša Prđun.

Predsjednik Udruge međimurskih pčelara Agacija Željko Trupković čestitao je svim pčelarima sudionicima:

„Kada pogledamo rezultate ocjenjivanja možemo sa sigurnošću zaključiti da kvaliteta međimurskog meda nije upitna. Prepoznatljiv je po svojoj kvaliteti, a rezultati ocjenjivanja potvrda su te činjenice.“

„Pčelarstvo je u Međimurju dobro razvijeno i pčelari taj posao shvaćaju izuzetno ozbiljno, zato služite na ponos Hrvatskom pčelarskom savezu,“ rekao je Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, te poručio kako su međimurski pčelari unatoč teškim pčelarskim godinama koje su ih zadesile pri samom vrhu po kvaliteti meda u Hrvatskoj.

Kvalitetu meda Pčelarstva Trupković stručnjaci su prepoznali i na ovom ocjenjivanju, te obitelji Trupković dodijelili tri zlatna odličja za heljdin, kremasti i bagremov med. Heljdin med ocijenjen je s 19,58 bodova od 20 mogućih bodova.

Zlatnim odličjem ocijenjen je bagremov med Branka Lipića iz Murskog Središća, Sanje Đuran iz Selnice, Damira Rainera iz Štrigove, Gorana Novaka iz Male Subotice, Mladena Vinka iz Murskog Središća, Dragutina Pintarića iz Pretetinca, Simona Mlinarca iz Šenkovca, Ivana Vrbanca iz Palinovca, Alojzija Friščića iz Nedelišća, Marijana Kutnjaka iz Murskog Središća, Franje Peteka iz Štrigove, te Darinke Horvat iz Stanetinca.

Zlato za cvjetni med dobili su: Boris Kovačević iz Čakovca, Damir Rainer iz Štrigove, Pčelarstvo Trupković iz Novog Sela Rok, Željko Mrazović iz Ferketinca i Marijan Borko iz Trnovca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content