Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najbolja destinacija održivog turizma nastavlja ulagati u proširenje turističke ponude – Županija iz proračuna izdvojila 400 000 kn za novih 18 turističkih projekata

Datum objave: 15. studenoga 2022.

Za novih 18 projekata u turizmu Međimurska županija danas je dodijelila bespovratne potpore vrijedne 400 000 kuna. Nastavak je to projekta koji se provodi od 2011. godine, a kao rezultat na tržištu u Međimurju imamo novih 153 turističkih projekata, odnosno proizvoda.

Do sada je kroz projekt dodijeljeno više od 3 milijuna kuna bespovratnih potpora u turizmu kojima nastojimo širiti postojeću turističku ponudu, aktivirati neiskorištene turističke potencijale, stvarati nove turističke proizvode i promovirati Međimursku županiju kao poželjnu turističku destinaciju. Proglašeni smo najboljom destinacijom održivog turizma u Hrvatskoj, a uz mnoge nagrade koje su nam stigle samo u posljednjih godinu dana, potvrda je to dobrog rada, promišljanja i strategije u turizmu.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je uručio ugovore korisnicima turističkih potpora u 2022. godini.

Iz godine u godinu bilježi se trend rasta pristiglih prijava i dodijeljenih turističkih potpora, ali isto tako i porast dodijeljenih iznosa, pa je tako po ovom programu lani sufinancirano rekordnih 29 projekata. „Za ovaj javni poziv namjenu sredstava uskladili smo sa stvarnim potrebama međimurskog tržišta, tako da su prihvatljivi troškovi koji se sufinanciraju po ovom Programu isključivo oni nastali kroz aktivnosti koje doprinose unapređenju kvalitete postojeće smještajne ponude, uvođenju dodatnih inovativnih turističkih sadržaja u postojećim registriranim turističkim subjektima i jačanju enogastronomske ponude u postojećim registriranim turističkim subjektima.“, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović.

Ovogodišnje potpore dodijeljene su DG Sport iz Preloga za jačanje enogastronomske ponude suvremenom vinotekom, PG Geler za proširenje adrenalinskog parka, Termama Sveti Martin za adaptaciju apartmanske zgrade, Kući za odmor Međimurski zdenec za izgradnju bazena i prostorije za relaksaciju, Villi Moons Fery za nabavu hidromasažne kade i izradu web stranice, Kući za odmor Basium za nabavu električnih bicikla, Ranchu Curek za nabavu dvorca za napuhavanje, Vinariji Štampar za ulaganje u razvoj enogastronomske ponude Mađerkinog brega, modernizaciju kuhinje Gradske kavane Lovac, OPG-u Mohokos za nabavu mtb bicikla, za unaprjeđenje kvalitete smještaja kuće za odmor The View, opremanje smart tehnologijom apartmana Hiža, nabavku električnih bicikla za kuću za odmor Mađerka, unaprjeđenje kvalitete kuće za odmor Aura Lux, wellnessa u kući za odmor Casa M, unaprjeđenje turističke ponude kvalitete kuće za odmor Dobranić te nabavku kajaka, vesla i prsluka za sportove na vodi.

Županija dodijeljenim sredstvima potvrđuje da nas nastavlja pratiti u našim aktivnostima te nam daje poticaj da i dalje razvijamo turističku djelatnost.“, poručila je u ime korisnika vlasnica DG Sport iz Preloga Dragica Domjanić dodavši da su prijavljeni projekti zaista kvalitetni i zanimljivi.

Podsjetimo, osim što je Međimurje proglašeno najboljom destinacijom održivog turizma u Hrvatskoj, Terme Sveti Martin proglašene su najboljim wellness hotelom, a prošlog tjedna Riznica Međimurje proglašena je najboljim stalnim muzejskim postavom u Hrvatskoj. Muzej nematerijalne baštine – Riznica Međimurja otvoren je prošloga ljeta zahvaljujući projektu rekonstrukcije fortifikacije Starog grada Zrinskih vrijednog više od 40 milijuna kuna, a u nešto više od godinu dana ovaj stalni postav vidjelo je više od 18.000 ljudi. Riznica je obogatila kulturno-turističku ponudu naše Županije i cijele sjeverozapadne Hrvatske atraktivnim sadržajem, no Međimurju ne nedostaje zanimljivih turističkih sadržaja među kojima je zasigurno Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu. U pripremi je izrada projektne dokumentacije za nove centre za posjetitelja, obnovit će se Palača Muzeja Međimurja Čakovec, a u planu je i revitalizacija dvorca Feštetić u Pribislavcu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content