Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi rotor u Sv. Martinu na Muri, vrijedan 2.922.000 kuna, čvorište je novih putova uz arheološko nalazište

Datum objave: 11. studenoga 2022.

Novi rotor u Svetom Martinu na Muri danas je svečano otvoren uz proslavu Dana općine, otvorenju su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša i ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer, a vrpcu su svečano prerezali Mia Padarić i Fran Koraj, učenici 4 razreda.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije investiciju od 2.922.000 kuna započela je u ožujku ove godine, a tridesetak posto novčanih sredstava navedenog iznosa osiguran je iz proračuna Općine Sv. Martin na Muri. Radovi su privedeni kraju u prvoj polovici listopada, a u kratkom roku izveli su ih djelatnici čakovečkog graditeljskog poduzeća Tegra.

Novi rotor u Svetom Martinu na Muri nalazi se na prostoru identificiranom kao arheološko nalazište iz rimskoga doba, što je njegovu izgradnju učinilo delikatnom. U realizaciju ovog projekta uključeni su bili i arheolozi, a neposredna blizina arheološkog nalazišta daje mu osobitu simboliku – stjecište je novih putova na drevnim temeljima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content