Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ususret velikoj obljetnici naše najveće zdravstvene ustanove - Županijske bolnice Čakovec

Datum objave: 10. studenoga 2022.

Obilježavanje stote obljetnice najveće zdravstvene ustanove u Međimurju – Županijske bolnice Čakovec – prati dosad najveće ulaganje u zdravstvo vlasnika i osnivača ustanove Međimurske županije.

Stoljetna priča naše Bolnice počinje s 12. studenim 1922., danom kada je bolnica – tada smještena u Feštetićevom zdanju - službeno predana na korištenje. Ponos Međimurja ponovo je uklesan u tu vremensku crtu u svibnju 1973. godine ostvarenjem sna o novoj bolničkoj zgradi - podignutoj rukama domaćih graditelja i velikim dijelom financijskim doprinosom žitelja Međimurja.

U petak, 11. studenoga u Centru za kulturu Čakovec održat će se svečanost u čast stoljeću Županijske bolnice, a uskoro će javnosti biti predstavljena i monografija ustanove, djelo u kojem će ostati sačuvane povijesne činjenice, te uspomene i svjedočanstva ljudi koji su svojim radom stvarali ponos Međimurja – našu bolnicu!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content