Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zlatom ovjenčani Karlo Gracin Šardi, te njegove školske kolegice Ema Kos te Ivana Hansderfner iz Srednje škole Prelog plasirali su se u sam vrh europskog natjecanja škola u Italiji!

Datum objave: 7. studenoga 2022.

Kontinuiranim ulaganjima u kvalitetnije obrazovanje želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju školskog objekta što je preduvjet da Srednja škola Prelog zasluženo postane regionalni centar izvrsnosti za turizam i ugostiteljstvo, naglasio je župan Matija Posavec na prijemu za nagrađene učenike kojima je poručio da su primjer i poticaj svojim kolegama te zahvalio mentorima na predanom radu.

Međimurski župan Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah upriličio je prijem za troje učenika Srednje škole Prelog koji su u sklopu AEHT- Europskog udruženja škola u hotelijerstvu na međunarodnom natjecanju u Italiji ostvarili sjajne rezultate u gastronomskim i turističkim disciplinama. U jakoj konkurenciji među 400 natjecatelja iz 25 zemalja hrvatski predstavnici osvojili su deset medalja od kojih su dvije stigle u Prelog!

Učenica Ema Kos (smjer hotelijerstva) u disciplini Poslovanje recepcije hotela izvrsno je prezentirala kako primjereno primiti gosta osvojivši brončanu medalju. Ivana Hansderfner,također hotelijerka, natjecala se u disciplini koktela te vještinama dosegnula četvrto mjesto, dok se učenik Karlo Gracin Šardi natjecao u kuharskom desetoboju gdje je briljirao i okitio se zlatom. No na putu do zlata zaprijetila je barijera:

Bio sam u timu s kolegama iz Švedske i Nizozemske, no Šveđaninu se dogodila nezgoda na samom početku natjecanja pa je tim spao na dvojcu. Trebali smo napraviti 10 kulinarskih komponenti unutar 120 minuta, a do zlata smo stigli dobrom organizacijom i brzinom kojom smo zadivili suce“, rekao je Karlo.

Projekt - putem kojeg je omogućeno sudjelovanje na natjecanju - u Srednjoj školi Prelog koordinirala je  Sanja Kovačić, prof.  savjetnica, te međunarodna sutkinja ovog nadmetanja.

Za natjecanje učenike su pripremili mentori: Anica Naranđa, Marin Branilović i Zoran Tomašić. Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur ističe da sui ove medalje rezultat i potvrda predanog rada i zalaganja koji se njeguju u Srednjoj školi Prelog te zahvalio Županiji što učenicima pruža kvalitetno obrazovanje.

Župan Matija Posavec čestitao je učenicima istaknuvši da sudjelovanjem na natjecanjima rade na sebi i pripremaju se za izazove: „Čestitam i vama, mentorima, koji ulažete u učenike, prepoznajete njihov potencijal i usmjeravate ih“, dodao je župan te poručio učenicima da su njihovi rezultati poticaj, poruka i zoran primjer njihovim kolegama kako rad, upornost i marljivost na kraju bivaju prepoznati i nagrađeni.

„Kontinuiranim ulaganjima u kvalitetnije obrazovanje želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju školskog objekta što je preduvjet  da Srednja škola Prelog zasluženo postane regionalni centar izvrsnosti za turizam i ugostiteljstvo“, naglasio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content