Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Klub oboljelih od raka prostate održao humanitarno-edukativnu akciju

Datum objave: 15. listopada 2022.

Županijska liga protiv raka Čakovec – klub oboljelih od raka prostate u središtu Čakovca organizirao je preventivnu i informativnu edukativnu akciju putem koje se sugrađane želi informirati i osvijestiti o važnosti preventivnih pregleda prostate i ukazati na ovu zloćudnu bolest. Akcijom se želi potaknuti muškarce starije od 55 - 60 godina da redovito kontroliraju svoju prostatu, jer rano otkrivanje raka prostate pruža mogućnost gotovo stopostotnog izlječenja.

Klub oboljelih od raka prostate osnovan je u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec početkom 2010. godine s ciljem okupljanja oboljelih i njihovih obitelji, promicanje i širenje svijesti o učestalosti raka prostate te potrebi preventivnih godišnjih pregleda ugroženih skupina muškaraca.

Humanitarno-edukativnu akciju podržao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ovom prilikom istaknuo važnost informiranja o pravovremenom ponašanju kada je u pitanju zdravlje. Akciji su nazočili učenici 4. i 5. razreda medicinskih sestara i tehničara Srednje škole Čakovec koji su prolaznicima dijelili edukativne letke.

Međimurska županija kontinuirano podupire rad svih organizacija civilnog društva na području županije koje svojim aktivnostima doprinose stvaranju boljitka cjelokupne lokalne zajednice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content