Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodijeljena priznanja ambasadorima zelenog Međimurja u natječaju Čiji je vrt najljepši

Datum objave: 13. listopada 2022.

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine organizirala dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši. Ambasadore zelenila i međimurskog cvetnjaka najprije je u svom vrtu u Okruglom Vrhu ugostio prošlogodišnji pobjednik i poznati čakovečki krojač Josip Radek-Hari, a potom su se okupili na vidikovcu na Mađerkinom bregu kako bi im se osobno uručila priznanja.

Marljivim Međimurkama i Međimurcima priznanja su uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak. Cilj akcije Čiji je vrt najljepši je potaknuti stanovnike Međimurja u održavanju i uljepšavanju okućnica, a time i cijele županije.

Ovaj natječaj provodimo već devet godina i drago mi je što je odaziv i dalje velik. Posebice zato što je nama Međimurcima uvijek teško pohvaliti se i izaći iz te samozatajne zone. Imate se čime ponositi i drago mi je što ste podijelili s nama svoj vrijedan rad.“, istaknuo je Tomislav Novak, direktor i glavni urednik Međimurskih novina.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula također je čestitao svima i objasnio kako je okoliš prva stvar koja se primijeti kada negdje dođete: „Kada naši gosti prolaze Međimurjem u vašim okućnicama vide ljubav i pažnju koju im pridajete i veliko vam hvala što brigom o svojim vrtovima i okućnicama doprinosite činjenici da smo zaista apsolutni prvaci u Hrvatskoj kada se govori o uređenju okoliša što je iznimno važno za razvoj našeg turizma.“

Ambasadorima zelenog Međimurja obratio se i župan Matija Posavec koji je svim sudionicima natječaja zahvalio na ovogodišnjem uključivanju. „Svako naše mjesto, selo i grad ima svoju priču, no ta priča ne bi bila potpuna bez vas, koji ste u svaku vašu biljku i u svaki vaš kutak uložili mnogo truda, a to se primjećuje u svakom kutku našeg Međimurja. Zahvaljujem svima i želim da znate da netko zaista cijeni tu istinsku ljubav koju vidimo iz svakog cvjetića u vašim vrtovima.“, poručio je župan Posavec.

Vrt Suzane Kemec iz Prekope ocijenjen je najljepšim

Priznanja i titulu ambasadora zelenog Međimurja primili su svi sudionici: Bojana Novak iz Martinuševca, Rozina Fučko iz Ivanovca, Suzana Belić iz Preloga, Lidija Žganec iz Savske Vesi, Suzana Kemec iz Prekope, Nada Dvanajščak iz Dragoslavca, Anika Bašek iz Ivanovca, Milena i Dejan Marodi iz Murskog Središća, Nada Lajtman iz Čakovca, Andrijana Drk iz Ivanovca, Predrag i Karmela Maček iz Remisa, Darinka Trojnar iz Nedelišća, Irena Zamuda iz Praporčana, Katarina Petrović iz Podturna i Ivica Dodlek iz Miklavca.

Vrtove i zelene oaze petnaestero prijavljenih ocjenjivala je stručna komisija Međimurskih novina koju su činile Snježana Zorković, Vlasta Vugrinec i Sanja Heric, koje su obišle sve prijavljene i izabrale dobitnike.

Prvo mjesto, titulu najljepšeg vrta u Međimurju 2022. godine, ponio je vrt Suzane Kemec iz Prekope. Vrt je poseban po tome što ima preko 350 vrsta hosta te kaskadni dio s preko 1000 različitih biljaka. Drugo mjesto odnijela je Suzana Belić iz Preloga, a treće mjesto Nada Lajtman iz Čakovca.

Izvor: Međimurske novine

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content