Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje još jednom na turističkom vrhu Hrvatske. Župan Posavec: „Ove nagrade rezultat su rada i priznanje svim našim Međimurkama i Međimurcima“

Datum objave: 12. listopada 2022.

Međimurje je na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma proglašeno destinacijom godine u kategoriji najuspješnije destinacije održivog turizma, Termama Sveti Martin uručena je nagrada za najbolji wellness hotel u Hrvatskoj, a agencija Potepuh iz Podbresta među tri je najbolje male putničke agencije u Hrvatskoj. Velika su to priznanja koja su još jedna potvrda dobrog promišljanja i strategije turizma, ali i odlične suradnje svih dionika u turističkom i uslužnom sektoru, a nagrade su predstavljene na konferenciji za medije održanoj na vidikovcu na Mađerkinom bregu.

U velikoj konkurenciji s Malim Lošinjom i Stari Gradom na Hvaru, Međimurje je ponijelo titulu najuspješnije destinacije održivog turizma (inovativna i pametna destinacija). Kriteriji za odabir najbolje destinacije bili su iznimno detaljni i zahtjevni, a priznanje sadržava puno različitih elemenata, od zadovoljstva lokalne zajednice turizmom, zbrinjavanja otpada i otpadnih voda, održivih izvora, vođenja marketinga i planova u turizmu, odnos prema lokalnoj baštini u koju smo samo posljednjih 10 godina uložili više od 10 milijuna eura, pa do rada s najmlađima koji su u svojim školama uključeni u sustav zelene nastave.“, pojasnio je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula koji je istaknuo da je još 2016. godine u Masterplan razvoja turizma Međimurske županije održivi razvoj turizma definiran kao važan prioritet djelovanja.

Dobro promišljanje i strategiju koja se provodi u Međimurju potvrđuje i činjenica da je velika većina lokalnog stanovništva zadovoljna smjerom razvoja turizma, no rezultata ne bi bilo bez odlične sinergije svih aktera u turizmu. Potvrđuje to i nagrada koja je stigla Termama Sveti Martin, a kako je istaknula direktorica Nuša Korotaj, nagrada je dokaz predanog rada svih dosadašnjih i aktualnih zaposlenika te uprave Termi, ali i potvrda visoke kvalitete usluge, kao i činjenice da na kontinentu postoje snažni aduti hrvatskog turizma.

Važnu ulogu u promociji ljepota i turističkih sadržaja Međimurja imaju putničke agencije, a Međimurje se može ponositi što se među tri najbolje male putničke agencije u Hrvatskoj našla i agencija Potepuh iz Podbresta. „Drago nam je što baš mi predstavljamo najbolje iz našeg Međimurja te što je među 1000 agencija u Hrvatskoj prepoznat naša predanost i upornost s kojima nismo stalni ni tijekom korone.“, kazao je direktor Potepuha Nikola Balent.

Nagrada najbolje destinacije održivog turizma u Hrvatskoj samo je jedna u nizu priznanja koje su do sada stigle u Međimurje, a koje su poticaj da se priča, ljepote, povijest i vrijednosti Međimurja njeguju i promoviraju još snažnije. „Čestitam svakom našem čovjeku jer ovo je nagrada i rezultat rada svih Međimurki i Međimuraca. Naša bogata baština, briga o njenom očuvanju i kvalitetna prezentacija, naša netaknuta priroda, kultura i povijest, aduti vjerskog i sportskog turizma te način kako se prilagođavamo trendovima budućnosti razlog je zašto smo baš mi zaslužili ovo priznanje. No, svaka nagrada je kraj jednog i početak novog puta, a ova nam daje poticaj da našu turističku priču gradimo i dalje.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content