Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Prelogu održano 18. državno natjecanje u oranju

Datum objave: 8. listopada 2022.

Ovog vikenda, u Prelogu se održavalo Državno natjecanje u oranju koje je okupilo 14 orača iz 16 hrvatskih županija, a Međimurje su predstavljali Luka Perko i Bernard Matijević.

Orači su se natjecali u dvije kategorije, plugovima premetnjacima i plugovima ravnjacima, a ocjenjivao se naor, razor i elementi oranja koji su bitni za zaoravanje.

Kod ravnjaka prvo mjesto osvojio je Saša Višak, drugi je Mihael Sklizović, dok je Željko Goldašić osvojio treće mjesto.  U kategoriji plugova premetnjaka prvi je Zoran Piskač, drugi Josip Martinović, a treći Matej Vuksanović.

Posebnu nagradu dobio je najstariji orač Željko Šebalj, najmlađi orač David Aleksa, dok je najsimpatičniji orač Mihael Sklizović.

Natjecanje se održalo na poljoprivrednoj površini uz cestu prema Čehovcu na kojem su pored brojnih gostiju bili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, te dopredsjednik HUONO-a. Siniša Hrgović.

Fotografije: Studio M

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content