Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za 23 turističke manifestacije u Međimurju dodijeljeno 250 000 kuna. Župan Posavec: Kroz manifestacije najbolje promoviramo naše vrijednosti, prirodne ljepote i baštinu

Datum objave: 3. listopada 2022.

Za čak 23 manifestacije ove je godine Turistička zajednica Međimurske županije osigurala 250 000 kuna s ciljem unaprjeđenja i obogaćivanja turističke ponude Međimurja i razvoja sadržaja koji doprinose povećanju broja noćenja, produljenju boravka gostiju i jačanju snage brenda međimurskog turizma.

Riječ je o potporama turističkim manifestacijama koje se u ovoj kalendarskoj godini odvijaju na prostoru Međimurske županije, a ugovore su korisnicima uručili predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Prema istraživanju koje smo proveli 2019. godine, za čak 23% naših gostiju jedna od glavnih motiva dolaska u Međimurje je sudjelovanje ili posjet nekoj od naših manifestacija. Za sada smo u ovoj godini zabilježili više od 2 000 noćenja registriranih tijekom manifestacija, dok se PR efekt množi s par milijuna kuna.“, istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Dodjela potpora održana je u prostorijama Boksačkog kluba Čakovec, koji je jedan od korisnika potpore, i to za organizaciju Pojedinačnog prvenstva države u boksu za mlade kadete. Međimurska županija je iz godine u godinu domaćin brojnih velikih sportskih događanja koji ne nedostaje ni u godini u kojoj ponosno nosi titulu Europske regije sporta. Potpore su dodijeljene i za Međunarodni rukometni turnir Pozoj cup koji je okupio oko 2 000 mladih rukometaša i rukometašica, zatim za manifestaciju Jazz u vinogradu, za dobro poznatu manifestaciju „Urbanovo“, organizaciju izbora Miss sporta 2022., za događaj „Fletni i stekli“, za Festival balona na vrući zrak koji je oduševio posjetitelje krajem kolovoza, za organizaciju Velike nagrade Čakovca, manifestaciju Ljeto uz Muru 2022., 7. Međunarodni „Zrinski Art festival“, HOG RACE Festival, Koncert Klasične glazbe u Zmajevom vrtu, 14. Trash&Burn – miting američkih automobila, 24. Međunarodni nogometni turnir „Međimurec U14“, 5. Gorički trail, Prvomajsku biciklijadu u Prelogu te za manifestaciju Lov na zlatarski prsten u organizaciji Moto nautičkog kluba „Vidovski zlatari.“. Potpore su dodijeljene i manifestacijama koje će se održati do kraja godine, a to su Martinje u Svetom Martinu na Muri, Advent u gradu Zrinskih 2022., Dani zahvalnosti u Nedelišću i Best stay event.

Potpore imaju prvenstveno poticajni karakter s ciljem stvaranja dodatne vrijednost turizmu Međimurja. „Uloga Turističke zajednice te lokalne i regionalne samouprave je u jačanju smještajnih kapaciteta i kreiranju atraktivne turističke ponude i sadržaja, što se u Međimurju provodi putem bespovratnih turističkih potpora. Istodobno, nastojimo zaštititi sve prirodne, kulturne i enogastronomske vrijednosti koje se najbolje promoviraju širem krugu ljudi putem manifestacija.“, kazao je župan Posavec dodavši da je ponosan što svaka međimurska općina i svako mjesto nastoji promovirati identitet svoga kraja što se najbolje vidi kroz raznovrsne prijave na potpore koje su stigle iz svih dijelova Međimurja. Kroz četiri godine, organizatorima manifestacija u Međimurju dodijeljeno je milijun kuna iz proračuna Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content