Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Goran Kolarić novi je predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza, uručene plakete umirovljenim profesorima Josipu Zbiljskom, Jadranki Markuš, Vinku Grgiću, Mladenu Dešiću i Vladimiru Novaku

Datum objave: 29. rujna 2022.

Međimurski školski sportski savez održao je svoju redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo na čelu s novim predsjednikom Goranom Kolarićem, a za doprinos u razvoju školskog sporta u Međimurju uručene su plakete umirovljenim profesorima  tjelesne i zdravstvene kulture Josipu Zbiljskom, Jadranki Markuš, Vinku Grgiću, Mladenu Dešiću i Vladimiru Novaku.

Međimurski školski sportski savez okuplja 38 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a svojim brojnim aktivnostima potiče zdrav način života i sportski duh među našim učenicima. Međimurska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja ima besplatnu školu plivanja, i to za učenike trećih razreda svih međimurskih osnovnih škola. Program je to koji provodi Međimurski školski sportski savez, a potrebna sredstva osigurana su u županijskom proračunu.

Uz obuku neplivača koja se provodi već više od pola stoljeća, Međimurski školski sportski savez zadužen je i za provedbu školskih sportskih natjecanja koja godišnje okupljaju više od 5 000 učenika.  Povodom početka školske godine, kako bi se školske sportske aktivnosti i dalje nastavile na što kvalitetnijoj razini, održana je skupština MŠSS-a na kojoj su rezimirani rezultati posljednjih godinu dana, a tajnik MŠSS Marin Horvat predstavio je planove za naredno razdoblje.

Uz to, izabrano je i novo vodstvo. Dosadašnjeg predsjednika Aleksandra Puklavca nasljedio je Goran Kolarić koji je u svom govoru nakon imenovanja zahvalio članovima Saveza na povjerenju te poručio da se nada nastavku odlične suradnje. Kontinuiranu podršku radu Saveza pruža Međimurska županija, a skupštini je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio značaj aktivnosti Saveza o čemu svjedoče podaci da svake godine program obuke neplivača završi oko 1200 učenika iz 30 osnovnih škola Međimurske županije.

Međimurje u ovoj godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, a tog priznanja ne bi bilo bez vas, naših profesora tjelesne i zdravstvene kulture i sportskih djelatnika, koji svoj entuzijazam i ljubav prema sportu prenosite na djecu. Danas je više nego ikada važno našim mladima usaditi zdrave navike, a vaš rad nastojimo podržati obnovom i izgradnjom sportske infrastrukture, nabavkom nove opreme i podrškom pri organizaciji brojnih događaja kojima zaista potvrđujemo da Međimurju ne nedostaje sportski duh.“, poručio je župan Posavec.

Pohvale na predanom radom uputio je i glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić koji je istaknuo da je Međimurski školski sportski savez u samom hrvatskom vrhu po organiziranosti, kvalitetnim programima i rezultatima.

Profesori tjelesne i zdravstvene kulture imaju neizostavnu ulogu u provođenju, ne samo školskih sportskih aktivnosti, već i odgoju i obrazovanju učenika, ali i u javnom zdravlju i podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti u društvu, a kako bi im se zahvalilo na savjesnom radu i doprinosu u razvoju školskog sporta u Međimurju, umirovljenim profesorima Josipu Zbiljskom, Jadranki Markuš, Vinku Grgiću, Mladenu Dešiću i Vladimiru Novaku uručene su plakete Međimurskog sportskog saveza.

Skupštini su nazočili i tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec i stručni suradnik za sport u Međimurskoj županiji Nenad Ujlaki.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content