Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europska regija sporta može se pohvaliti s čak dva svjetska prvaka u ribolovu - Mihael Pongrac osvojio svjetsko prvenstvo u ribolovu

Datum objave: 22. rujna 2022.

U nepune tri godine Međimurska županija ima dva svjetska prvaka u ribolovu – nakon što je 2019. godine u Novom Sadu najmlađim svjetskim prvakom postao Alan Perko, na nedavno održanom Svjetskom seniorskom prvenstvu u Bilju prvo mjesto osvojio je i Mihael Pongrac. Obojica su Međimurci, što je još jedna velika potvrda da, ne samo da imamo velik broj ribolovaca, već imamo odlične ribolovce.

Na 68. Svjetskom prvenstvu u ribolovu u disciplini lov ribe udicom na plovak boje hrvatske reprezentacije, uz Mihaela, branili su Ante Klanac, Domagoj Ceković, Alan Perko, Željko Raženj i Mario Pejaković pod stručnim vodstvom trenera Martina Vrčkovića te kapetana Damira Škorica i prateće osoblje Kristijana Kosmačina, Dejana Vondraka i Danijela Picera. Hrvatska je u jakoj konkurenciji od 33 reprezentacije osvojila odlično osmo mjesto s 59,5 penala i 63.725 grama ulovljene ribe, a Mihael je osvojio prvo mjesto u konkurenciji 165 ribolovaca, među kojima su bili vodeći svjetski profesionalci u ovoj ribolovnoj disciplini. Osim Mihaela koji se okitio titulom svjetskom prvaka, naš Alan Perko osvojio je odlično 14. mjesto.

Na vrhunskom uspjehu Mihaelu su čestitali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župan Josip Grivec koji je nazočio veselom dočeku koji su mu pripremili članovi njegovog kluba SRK „Klen“ Sveta Marija. Prijamu kod župana nazočio je i dopredsjednik SRK "Klen" Sveta Marija Dragutin Peter. "Međimurje se zaista može ponositi svojim sportašima, rekreativcima i ljubiteljima sporta, a Mihaelov odličan rezultat još jedna je potvrda da imamo najbolje ribolovce te da s razlogom nosom titulu Europske regije sporta.", kazao je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content