Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 20. rujna 2022.

Datum objave: 20. rujna 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 75 uzorka od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 61,3% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 12 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata oporavile su se 83 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 378.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 133 411 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 21 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitaliziran je 1 pacijent, otpuštene su 4 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content