Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europska regija sporta domaćin Međunarodnog košarkaškog turnira „Nova 2022.“, koji je okupio više od 140 mladih košarkaša

Datum objave: 19. rujna 2022.

Košarkaški klub Međimurje Čakovec ovaj vikend organizirao je tradicionalni Međunarodni turnir „Nova 2022.“ Turnir se igrao na dvije lokacije, pa su tako u sportskoj dvorani ETŠ-a Čakovec igrale ekipe u kategoriji U-13, a u sportskoj dvorani II. OŠ Čakovec kategorija U-15.

Međunarodni košarkaški turnir „Nova 2022.“ održava se od 1998. godine, no protekle dvije godine nije se održao zbog pandemije uzrokovane korona virusom. Ovogodišnji turnir okupio je više od 140 djece iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

U kategoriji U-13 natjecale su se ekipe Medveščak Zagreb, Grafičar Ludbreg i Međimurje Čakovec, UBSC Graz, Larus Zagreb i Murska Sobota. Dok su u kategoriji U-15 nastupile ekipe Grafičar Ludbreg, Dubrava Zagreb i Medveščak Zagreb, UBSC Graz, Dinamo Zagreb i Međimurje Čakovec.

Pobjednička ekipa u kategoriji U-13 bila je KK Međimurje Čakovec, koja je pobijedila ekipu KK Medveščak Zagreb, dok je treće mjesto pripalo KK Larus Zgreb.

Najbolji u kategoriji U-15 bila je ekipa KK Grafičar Ludbreg, drugo mjesto pripalo je KK Međimurje Čakovec, a treće mjesto KK Dubrava Zagreb.

Najboljem igračem i strijelcem turnira u kategoriji U-15 proglašen je Filip Crnković iz KK Grafičar Ludbreg. U kategoriji U-13 najbolji igračem proglašen je Patrik Ostoja, a najboljim strijelcem Tomislav Vrbljanin.

Sve sudionike turnira pozdravili su župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec, predsjednik KK Međimurje Čakovec Krunoslav Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content