Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europska regija sporta 2022. živi i diše sport za sve generacije, Međimurska županija ponosna na svoje sportaše

Datum objave: 13. rujna 2022.

Međimurje u ovoj godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, kao prva hrvatska županija koja se kandidirala i osvojila titulu. Kandidaturu je neprofitna organizacija ACES Europe ocijenila najvišim ocjenama, a Međimurje je time postala treća europska regija kojoj je dodijeljena ova laskava titula.

U jedinstvenom ugođaju Kraljevog vrta održan je prijam i druženje uspješnih međimurskih sportaša, a na taj način, Međimurska županija i Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije željele se istaknuti njihove rezultate, zahvaliti sportašima te njihovim trenerima i sportskim djelatnicima na požrtvovnom trudu, radu i odricanju, ali i potaknuti međusobno druženje sportaša.

Ispred krovne sportske udruge, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, okupljene je pozdravio Mato Kljajić istaknuvši kako Međimurje nije bez razloga proglašeno Europskom regijom sporta.

"Dokaz tome su i nazočni sportaši. Čestitke svima vama koji na najljepši način prezentirate naše Međimurje i ostvarujete vrhunske rezultate. Živjeti sportski je definitivno ispravan način života, a nama je u Međimurju to postao stil života i time se ponosimo.", rekao je Kljajić poželjevši svim međimurskim sportašima nove uspjehe. Riječi zahvale uputio je i trenerima, sportskim djelatnicima, ali i roditeljima za koje je istaknuo da su najbitniji kao podrška.

Okupljene sportaše, njihove trenere, roditelje te predstavnike škola pozdravio je i župan Međimurske županije Matija Posavec. "Svi ste vi taj mali kotačić koji čini veliki kotač uspjeha, a za uspjeh, pogotovo u sportu, možemo u Međimurju biti itekako ponosni. Još nije kraj godine, a već sad mogu reći da smo opravdali titulu Europske regije sporta. Vjerujem da će do kraja godine biti još mnogo domaćih i međunarodnih natjecanja s kojih ćete se vratiti okićeni medaljama i peharima, kao što smo od vikenda bogatiji za pehar koji je osvojio svjetski prvak u ribolovu Mihael Pongrac.", istaknuo je župan Posavec.

U Kraljevom vrtu okupili su se najuspješniji međimurski sportaši – karatisti, streličari, gimnastičari, atletičari, graničari, nogometašice, twirlingašice, plivači, ribolovci, a među njima bio je i ambasador Europske regije sporta Filip Ude.

U Međimurju imamo više od 15 tisuća sportaša, od rekreativaca i amatera do profesionalaca, svih generacija, podsjetio je župan pa obećao i daljnja ulaganja sportsku infrastrukturu.

"Nastojimo iskoristiti ovu godinu kada smo Europska regija sporta za velika ulaganja u sportsku infrastrukturu kroz adaptaciju, rekonstrukciju i izgradnju sportskih terena kod škola te u općinama i gradovima diljem Međimurja. Uskoro pokrećemo projekt unutarnje obnove jedne od najvećih međimurskih sportskih građevina, dvorane Graditeljske škole, a ponosni smo i što se u našoj županiji promiče sport kroz jedinstvene sportske manifestacije poput Olimpijade dječjih vrtića, krosova te ljetne i zimske kampove za djecu svih uzrasta kroz koje su se profilirale momčadi čijim smo se pobjedama radovali na Plazma Sportskim igrama mladih.", zaključno je istaknuo župan Posavec dodavši da Međimurje živi i diše sport za sve generacije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content